Una vuitantena d’artistes demostren el caràcter pintoresc del nucli antic de Martorell

564

Prop d’una vuitantena d’obres es van presentar al 24è Concurs de pintura ràpida dels Amics de l’Art de Martorell celebrat aquest cap de setmana. Josep Millas, Juan José Pérez, Joaquin Lecina, Júlia Velarde i Jordi Amat van ser els guanyadors dels cinc premis que decidia el jurat. En aquesta edició s’ha afegit al concurs la modalitat de pintura nocturna.

El concurs de temàtica general es va fer dissabte i diumenge en horari de matí, i dissabte es va fer una sessió nocturna a Can Valls (a prop de l’aparcament de Renfe) pels participants de la temàtica especial Martorell de Nit. La presidenta dels Amics de l’Art, Maria Rodríguez, explica que la participació total “ha constat d’una vuitantena d’obres i n’estem molt contents perquè han vingut artistes de tot arreu”.

En el cas del premi especial de nit han tingut una quinzena de pintors “alguns d’ells s’han quedat expressament per participar-hi i de l’organització se n’ha encarregat la botiga Il pintore Store que va convidar als assistents a sopar i se’n van encarregar de segellar les obres concursants”.

Els guanyadors dels premis generals
Un jurat format per personalitats de l’àmbit artístic i cultural va decidir diumenge els premis general, especial, local, infantil i juvenil. En la categoria general, el premi Carme Pardo (amb una dotació de 500 euros) va ser per Josep Millas Chia. El premi especial Martorell de Nit (400 euros) va recaure en Juan José Pérez Garbó. El premi local Jaume Amat (150 euros) va ser per Joaquin Lecina. En la categoria juvenil fins a 18 anys (100 euros) va imposar-se Júlia Velarde Garcia. Pel que fa a la categoria infantil fins a 10 anys (50 euros), l’obra més valorada va ser la de Jordi Amat.

El lliurament de tots els premis, el 23 de juny
Durant aquesta setmana, els patrocinadors privats del certamen faran la seva deliberació per atorgar la resta de premis i d’accèssits del concurs. El lliurament de tots plegats es farà el 24 de juny, a les 13.00h, a la plaça de la Creu.

Del 17 de juny al 4 de juliol, es farà l’exposició de les obres participants a l’Enrajolada. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 18.00 a 21.00h; dissabtes i festius, d’11.00 a 14.00h i de 18.00 a 21.00h.