Unanimitat dels grups polítics en la declaració institucional en defensa de l’empresa Inovyn Solvay

411

Tots els grups polítics municipals representats al consistori martorellenc s’han mostrat unànimes amb la declaració institucional impulsada per l’equip de govern en defensa de l’activitat i els llocs de treball a Inovyn Solvay. El text consensuat s’ha llegit aquest dimecres, després del ple extraordinari per designar les meses electorals del 27S, i s’aprovarà al proper ple ordinari.

Inovyn Solvay és a l’expectativa de redefinir el seu futur, després que el Ministeri d’Indústria denegués el recurs que havia presentat l’empresa per tal d’accedir a la subhasta que permet fixar ajudes econòmiques a les indústries. Sense l’opció de participar en la subhasta, la viabilitat de la planta no està garantida.

L’Ajuntament de Martorell ha volgut transmetre el seu suport a la plantilla a través d’una declaració institucional on es recorda que “Inovyn Solvay és una empresa amb més de 40 anys d’història a Martorell, a la qual actualment estan vinculats laboralment al voltant de 500 treballadors directes i 2.000 d’indirectes”.

El consistori considera que “les conseqüències de l’eventual tancament de l’empresa serien nefastes a nivell local, però també a nivell global, del sector industrial i del país en termes d’ocupació, de competitivitat i de confiança en la recuperació econòmica”.

Tots els grups polítics municipals, inclòs el PP, manifesten el seu suport als treballadors per garantir la continuïtat dels llocs de treball, demanen al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el seu compromís d’assegurar la viabilitat de la planta, i insten als governs de la Generalitat i de l’Estat a crear una taula de diàleg per a la confecció d’un pla de viabilitat industrial.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha sol·licitat una trobada amb el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, per explicar la necessitat de mantenir els llocs de treball i l’activitat de l’empresa a Martorell.

Comunicat del comitè d’empresa
El president del comitè d’empresa d’Inovyn Solvay, Jordi Calvo, ha llegit un comunicat, al final del ple, per condemnar “la falta de coherència en l’aplicació de la llei, la interpretació realitzada del contracte elèctric per part de l’empresa, la negligència de Red Eléctrica en el procés d’aplicació de la llei i la desproporcionada decisió presa pel Ministeri d’Indústria”.

Els treballadors exigeixen a la direcció d’Inovyn Solvay que “iniciï la via judicial per a la resolució” i al Ministeri d’Indústria “la creació d’una mesa de treball on la prioritat sigui la viabilitat de la planta”.

El comitè ha anunciat un calendari de mobilitzacions que començarà el 8 de setembre (18.30h) davant la delegació del Govern a Barcelona.