Unes 1.500 persones donen la benvinguda al II Pont a les Arts les nits de divendres i dissabte

367

Unes 1.500 persones van aplegar-se al voltant dels jardins del pont del Diable en els dos primers concerts de la II edició del Pont a les Arts (PAS) de Martorell. La Locomotora Negra va obrir el foc de l’edició d’enguany divendres, mentre que els txalapartaris d’Oreka TX van ser els encarregats d’amenitzar la nit musical martorellenca de dissabte.

La banda de swing i jazz clàssic La Locomotora Negra, que enguany compleix 44 anys de trajectòria, va obrir divendres la II edició del PAS de Martorell acostant a l’amfiteatre del pont del Diable unes 900 persones, a ritme de swing, jazz negre i boogie-boogie. La històrica formació va tocar alguns temes procedents dels grans clàssics i d’altres de propis, inclosos al seu disc d’estàndards. La vetllada va ser especial per a un dels integrants de la banda, el primer trompeta Isidre Delgado, martorellenc i professor de l’Escola Municipal de Música, qui va rebre una gran ovació del públic assistent.

Dissabte va ser el torn per a l’exhibició de txalaparta del grup Oreka TX, una formació basca que fa música a partir d’instruments tradicionals i rurals des de 1997, i que presentava a Martorell el seu tercer treball, anomenat Sílex. El so compassat de les barres metàl·liques impactant sobre uns taulons de fusta va venir acompanyat d’altres instruments que van despertar la curiositat d’unes 600 persones al recinte.

L’organització del PAS va incloure en la zona de concerts un sector de restauració i també un espai de merxandatge en el qual el públic pot adquirir els discs dels artistes presents en aquesta segona edició del Pont a les Arts de Martorell.