Milers de persones tasten, coneixen, brinden i degusten a la 7a edició del Vimart

1686
Festa del Roser 2017. Vimart (Foto: Carles Porta)
Festa del Roser 2017. Vimart (Foto: Carles Porta)

Segons la Regidoria de Cultura, la 7a edició del Vimart, la gran cita vinícola i gastronòmica de la Festa del Roser, ha registrat aquest dissabte passat la venda d’unes 2.200 copes. La plaça de l’Església i els seus voltants han allotjat una vintena de cellers i 9 parades de menjar, on degustar vins, caves, tapes i dolços. Als jardins de l’Església s’ha celebrat la 6a edició de Vi, moda i estilisme, i unes 1.500 persones han assistit al Rumbafest al pàrquing del Vapor.

En aquesta edició, el Vimart ha ampliat la seva oferta i el seu espai. A més de la plaça i el fossar de l’Església, hi ha hagut estands als carrers dels voltants com al passatge de Cal Picarol, el carrer de l’Aigua o els jardins de l’Enrajolada. La DO Catalunya ha estat la protagonista d’enguany, una denominació d’origen forta que està impulsant algunes varietats autòctones perdudes, així com vins i caves que no s’havien inclòs a cap DO. La vetllada va ser amenitzada pel grup Sàbat 4rtet, que va oferir un repertori de música fresca, imaginativa, variada i eclèctica. Les martorellenques Mercé i Maria Àngels, van gaudir del caliu que es respirava pels carrers de la Vila.

Assistents al Vimart

Entre els carrers que rodejaven la plaça de l’Església, també es podia trobar persones de poblacions veïnes, com l’Aina, o que fa molt poc que viuen a Martorell, com el cas de l’Eduard. Tots dos van preferir l’àmbient més tranquil que aportava els Jardins de l’Enrajolada per gaudir amb els seus acompanyants del vi i l’ambient del Vimart.

Assistents Vimart

Els jardins de l’Església han acollit la 6a edició de la gala Vi, moda i estilisme, una desfilada acompanyada d’un tast de diferents vins a càrrec de Perruqueria d’autor Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Restaurant Ca l’Esteve). L’esdeveniment s’ha traslladat per primera vegada a aquest nou emplaçament.

Festa del Roser 2017. 6è Vi, moda i estilisme, a càrrec de Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Foto: Carles Porta)
Festa del Roser 2017. 6è Vi, moda i estilisme, a càrrec de Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Foto: Carles Porta)

Racons del Vimart

A la tarda, una quarantena de persones s’han apuntat a fer un tast, a la Casa de Cultura, per conèixer en profunditat els vins de la DO Catalunya, a càrrec de la sumiller Clara Dalmau. En aquest mateix equipament, divendres es va fer un maridatge especial entre anxoves i seitons Pujadó Solano i vins i caves de Ramon Canals a càrrec de Guillem Piñol (Guillem – Cal Simó). Al Cafè de la plaça s’ha fet aquest dissabte una demostració de pintura amb vi.

Racons Vimart. Vins, anxoves i seitons
Racons Vimart. Vins, anxoves i seitons

La rumba catalana ressona al Vapor

La formació Sabor de Gràcia ha fet una masterclass per conèixer la història de la rumba catalana, el ventilador o els diferents estils de palmes, a les 20.00h, a l’aparcament del Vapor. A les 23.00h, Arrels de Gràcia ha presentat Si fa o no fa, un repertori trepidant de tradició familiar i inquietuds musicals actuals. Sabor de Gràcia, el grup de referència dins el món de la rumba catalana, ha combinat l’essència rumbera més clàssica i la fusió amb estils com el pop i l’ska (00.30h). El punt i final a la festa l’ha posat Dj Sibux (02.00h) amb una selecció de temes reggae, punk, drum’n’bass, ska i reggaeton.