Unes 2.500 persones gaudeixen de Paula Valls i Heshima & The Soul Brothers en el primer cap de setmana del PAS

1044
Heshima Thompson & The Soul Brothers

El PAS (Pont a les Arts Sonores) ha aplegat al voltant de 2.500 persones durant el primer cap de setmana. El pont del Diable va a tornar a portar música, ball i festa a través de les dues propostes musicals que divendres i dissabte van actuar en l’escenari instal·lat en aquest marc idíl·lic.

Paula Valls va ser l’encarregada d’encetar aquesta 5a edició del  festival el passat divendres. Amb un soul fresc i tocs d’R&B, la cantant va presentar al públic el seu darrer treball discogràfic I am. Paula Valls va interpretar la gran majoria de cançons del disc tot i que també va presentar dos temes del seu primer EP sota el nom de Black And White, unes cançons que recordaven a un jazz més clàssic.

Paula Valls va gaudir com un més de l’ambient que es va generar entorn del pont del Diable i va quedar molt satisfeta de la seva actuació i de la resposta de les més de 800 persones que s’hi van apropar. “És un concert que em feia molta il·lusió, sobretot per l’espai i el lloc, m’ha semblat molt maco.”

Paula Valls, cantant

El PAS s’ha consolidat a Martorell, però atrau any rere any persones de municipis veïns i de la resta de la comarca. És el cas del Marc, d’Olesa de Montserrat, que havia sentit a parlar del festival però enguany és el primer cop que hi ha assistit, atret per la Paula Valls com acte d’obertura. “És un programa molt especial, no hi ha gaires festivals que apostin per aquest tipus de música, crec que és una combinació perfecta.”

Marc, d'Olesa de Montserrat, assistent al PAS de divendres

Dissabte va ser el torn de Heshima Thompson & The Soul Brothers, que van aixecar el públic assistents amb les seves versions funk de temes molt coneguts de gèneres com l’R&B, el Funk o el Pop entre d’altres. Michael Jackson, Amy Whinehouse, Pharell Williams o Bruno Mars van ser només alguns dels artistes que la banda liderada pel cantant britànic va versionar no només a través d’uns grans arranjaments vocals sinó també portant la festa més enllà de l’escenari. Ballant incansablement, interactuant amb el públic i recolzats per bons músics, Heshima Thompson i els seus companys van oferir fins a dues hores de concert sense pausa.

La banda britànica va aplegar unes 1.600 persones que van gaudir i ballar durant tot l’espectacle. És el cas de l’Àlex, veí de Martorell que va trobar “magnífica” l’actuació dels londinencs en un PAS que considera “una de les millors iniciatives culturals que s’ha fet a Martorell durant els darrers anys i que ha aconseguit unir gent de totes les edats” o de la Mireia, també martorellenca, que assegura que no s’esperava un espectacle com el que van oferir dissabte Thompson i companyia.

L'Àlex i la Mireia, martorellencs, valoren l'actuació de dissabte

La resta de la programació

El divendres 13 de juliol veurem Dominique Pinto, més coneguda com a Dom La Nena, cantant i violoncel·lista brasilenya que crea una escena intimista amb estil fresc i quasi naïf. Dissabte, 14 de juliol, serà el torn de Freedonia, banda madrilenya de música soul i funk. L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Aurora el divendres, 20 de juliol. És un grup de joves sorgits de l’Escola Superior del taller de Músics i liderats pel cantaor Pere Martínez, que viatgen per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla. L’espectacle A soul night with Annie B tancarà el dissabte, 21 de juliol la 5a edició del PAS. Es mouran pels temes més coneguts del soul, passant pel funk i algun estàndard del gòspel.

Consulta aquí la programació del PAS 2018

Petit PAS

Per primer cop, el festival incorpora actuacions musicals destinades a un públic infantil. Tota la família podrà gaudir dissabte 14 de juliol, de la proposta Viatja amb Bob Marley de Natxo Tarrés & The Wireless, que commemora els 30 anys de la mort del músic jamaicà amb una banda formada amb músics procedents de formacions com Gossos o Macaco. El dissabte 21 de juliol, la Cia. Roger Canals proposa un viatge explosiu i animat cap a Nova Orleans per a tota la família. Gràcies a un esprai pintaran de colors llampants l’època del jazz en blanc i negre.