Unes 5.000 persones a la nit d’Oques Grasses, Baciamolemani i DJ Quim Martínez

759
Concert d'Oques Grasses. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)
Concert d'Oques Grasses. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

Prop de 5.000 persones s’han concentrat aquest dijous a la nit al recinte de concerts del carrer de Josep Vilar en el moment de l’actuació del grup Oques Grasses, en una vetllada en la que també han tingut una gran acceptació els sicilians Baciamolemani i DJ Quim Martínez. Aquest ha estat el punt àlgid del segon dia de Festa Major, que, poques hores abans, ha concentrat l’activitat a la plaça de les Cultures.

El recinte del carrer de Josep Vilar s’ha omplert de gom a gom en una vetllada central amb tres actuacions, amb un públic arribat de totes bandes. Alguns d’ells han opinat sobre la Festa Major i els concerts: l’Emma, l’Héctor i la Sandra -de Martorell- i la Clàudia, la Laura, el Miki, el Roger i la Sandra, arribats d’altres poblacions com Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca o Corbera de Llobregat.

Opinions del públic arribat d'altres poblacions
Opinions del públic de Martorell

A més d’escoltar els concerts, el públic s’ha avituallat a les parades d’entrepans, begudes, refrescs i combinats de dues entitats locals: el Club d’Handbol i el Rugby Club.

Jordi Florenza, president de l’Handbol Martorell, explica que “a la parada som sempre unes 6 o 7 persones des de la tarda i fins la nit, alguns fan entrepans perquè tenen el carnet de manipuladors d’aliments, i també hi col·laboren nois i noies dels primers equips, per ajuntar una desena de persones i donar millor servei”. És el quart any que s’hi instal·len, i els diners obtinguts serveixen “per donar rèdit econòmic pel club”.

Jordi Florenza, president de l'Handbol Martorell

Pel que fa al Rugby Club, una de les seves integrants, Sandra Carrizo, explica que “ajuntem a la barra socis jugadors, familiars i jugadors. Malgrat que és època en la que falta molta gent per les vacances, aglutinem unes 20 persones”. Carrizo considera l’experiència com a “molt positiva. Ve molta gent i això ens dona molta liquiditat per fer marxandatge i comprar material”.

Sandra Carrizo, integrant del Rugby Club Martorell

Al recinte també s’hi ha instal·lat el Punt Lila, un servei d’informació i atenció contra la violència masclista i sexista.

Les activitats nocturnes han inclòs l’actuació del monologuista manxec Agustín Durán amb el seu espectacle ‘Hola borreguetes’ a la pista jardí d’El Progrés.

Molt de color i ritme al Holi Festival

DJ Jonathan als plats i DJ Pablo Picón al micròfon han fet ballar mig miler de martorellencs de totes les edats que tenien ganes de tacar-se amb la pols de colors pròpia del Holi Festival. “Una festa d’origen hindú que dona la benvinguda a la primavera, però que aquí la fem a l’estiu i la reversionem amb temes que tenen més acceptació”, ha destacat Picón.

DJ Pablo Picón

El Holi ha estrenat la tarda junt amb un extens parc infantil amb inflables i molta aigua per a refrescar-se. A l’hora de berenar, l’Esplai d’Avis de Buenos Aires ha servit gelats i al costat han començat a sonar els acords de la Cobla Ciutat de Manresa, que ha ofert un repertori de sardanes al que s’hi han sumat una setantena de balladors i un centenar de persones més com a públic.

Ballada de sardanes. Festa Major 2019
Ballada de sardanes. Festa Major 2019

Cinc tallers a l’Espai Jove.Nord

Alhora, l’Espai Jove.Nord ha preparat la Festa Jove, amb cinc activitats diverses per distreure el públic adolescent i juvenil: “un taller de cuina per aprendre a fer batuts; una Zona Arcade per recuperar videojocs clàssics; un espai de jocs de taula; un torneig de Free Style de futbol per mostrar les habilitats amb la pilota i una sessió de DJ amb Quim Martínez per a que els joves aprenguin a punxar, en torns de 15 minuts, amb la nova taula de so que disposarem a partir d’ara a l’Espai Jove”, destacava la seva coordinadora, l’Àngels Masqué.

Àngels Masqué, coordinadora de l'Espai Jove.Nord

Un dels tallers ha estat el d’aprendre a fer batuts, coordinat per l’Anabel Sánchez. Els participants han après a combinar fruites i verdures amb productes làctics o substituts d’aquests, com ara el suc d’avena, “que ha estat un dels que més ha sorprès”, segons explicava ella mateixa.

Anabel Sánchez, dinamitzadora de l'Espai Jove.Nord

En total, han participat al conjunt de tallers de la Festa Jove unes 200 persones.