Unitat institucional en defensa de les inversions al sector de l’automoció a la comarca

762

L’Ajuntament de Martorell ha impulsat una declaració institucional en defensa de les inversions al sector de l’automoció abans de l’inici de la sessió plenària ordinària celebrada aquesta nit. La declaració, presentada per l’alcalde Xavier Fonollosa, insta a Seat a garantir la inversió anunciada de 3.300 milions d’euros a la planta del municipi.

Front comú dels grups municipals de l’Ajuntament de Martorell arran dels esdeveniments succeïts pel grup Volkswagen que han provocat dubtes en les inversions anunciades per a la planta de Seat. L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “constatem la necessitat d’assegurar la inversió prevista a la planta de Seat a Martorell com a millor garantia d’un desenvolupament competitiu i la viabilitat de la fàbrica”.

Assegurar l’activitat i els llocs de treball

La declaració institucional, extreta del manifest del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, constata “la necessitat d’assegurar la inversió prevista per tal de fiançar l’activitat i l’ocupació global en el sector auxiliar de l’automòbil, un sector que ha desenvolupat un intens procés de millora competitiva mitjançant la incorporació de coneixement i valor afegit als seus productes”.

El Baix Llobregat és una de les comarques més industrialitzades de Catalunya, amb un PIB industrial del 22,16%, més elevat que el català, que és del 20,35%. En aquesta declaració, el consistori municipal ha demanat a la Generalitat i al govern espanyol que “mantinguin una actitud activa en la resolució del conflicte que s’ha plantejat, a fi i efecte d’evitar que pugui acabar afectant a la planta de Seat així com els llocs de treball que depenen directa i indirectament de la mateixa”.

El 20 d’octubre passat, el Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat va aprovar, també, una declaració institucional en defensa de les inversions al sector de l’automòbil a Martorell i la comarca del Baix Llobregat.