Uns 1.700 caminaires saluden la primavera fent marxa a la muntanya de Martorell

438

La XXIV Marxa de la Primavera, organitzada aquest diumenge per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, ha aplegat unes 1.700 persones que, malgrat la inestabilitat de la previsió meteorològica, han volgut dir adéu a l’hivern fent cames per l’entorn natural de Martorell. Uniformats amb samarretes color taronja, els participants han pogut fer un plàcid recorregut fins a Quatre Camins o pujar a Les Mines de Plom i al Castell de Sant Genís de Rocafort.

Xavier Fonollosa ha gaudit de la seva primera Marxa de la Primavera com a alcalde de Martorell, tot destacant l’èxit de la convocatòria i el bon estat dels camins, malgrat la pluja matinera. “La Marxa ens dóna la possibilitat de veure Martorell a vol d’ocell, una bona panoràmica del municipi, recomano a tothom que vingui a les nostres muntanyes, que tenen unes rutes ben cuidades i conviden a fer salut, perquè tenim un entorn paisatgístic digne de veure i a 10 minuts de casa”, ha dit.

La XXIV Marxa de la Primavera, de caire lúdic i familiar, ha començat amb una sessió d’escalfament, a les 9.45h, al Pavelló Esportiu Municipal on, presentant el resguard d’inscripció, els participants han recollit una samarreta com a obsequi de l’edició. Els inscrits també han rebut un tríptic amb informació del recorregut, les caminades urbanes saludables i els circuits inclusius. A les 10.00h, la riuada taronja ha enfilat la Serra de l’Ataix, tot fent parada per recuperar forces als diferents punts d’avituallament, on s’ha repartit pomes i aigua.

Dos circuits opcionals
Els participants han pogut triar entre el circuit habitual de 6,5 quilòmetres que puja per la Roca Dreta, passa per la pista forestal de Les Torretes, Quatre Camins i les Mines de Plom, o la possibilitat d’accedir al Castell de Sant Genís de Rocafort, a través d’un recorregut d’una distància aproximada de 2.000 metres, un punt estratègic de Martorell perquè el Castell queda dempeus a la muntanya i és visible des de la majoria de punts del municipi.