Uns 200 infants aspiren a convertir-se en Superlectors a la Biblioteca Martorell

446
4t Concurs de Superlectors
4t Concurs de Superlectors

Prop de 200 nens i nenes, d’entre 5 i 14 anys, estan participant de la 5a edició del Concurs dels Superlectors que organitza la Biblioteca Martorell. El certamen es va posar en marxa el 23 d’abril i clourà el 27 de setembre amb el lliurament de premis. L’objectiu és llegir com més llibres millor per convertir-se en autèntics Superlectors.

El concurs es divideix en tres categories: el grup blau de 5 a 6 anys; el grup vermell de 7 a 10 anys, i el grup verd d’11 fins a 14 anys. El grup blau ha de llegir 20 llibres, entre d’imaginació i coneixements; el grup vermell ha d’acabar 20 llibres que poden ser tots d’imaginació o bé un mínim de 10 i la resta de coneixements o còmics. El grup verd ha de llegir un mínim de 10 llibres, ha explicat la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

La inscripció és gratuïta i, com a requisits, cal tenir el carnet de la Biblioteca, ja que tots els llibres que es llegeixin s’han d’agafar en aquest equipament i han de ser de la categoria corresponent a cada franja d’edat o superior. “Els participants han d’omplir una sèrie de fitxes i resoldre algunes preguntes per tal d’acreditar que han llegit els llibres”, ha indicat Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Com a novetat, “els participants de la categoria verda poden omplir les fitxes acreditatives de lectura, o bé enregistrar un booktrailer i enviar-lo a la Biblioteca per compartir-lo a les seves xarxes socials”, sempre sota el consentiment dels pares. Un booktrailer és un petit vídeo que promociona o recomana un llibre a Internet per captar nous lectors.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

El Concurs dels Superlectors pretén fomentar la lectura entre els petits, i donar a conèixer la gran varietat de llibres i temàtiques que hi ha. “Volem que remenin els contes, que els agafin, que els fullegin sols o amb els seus pares. Tenim una molt bona oferta de contes a la Biblioteca, ja que cada mes portem nous exemplars i el fons és prou atractiu”, ha afirmat la directora de l’equipament.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

El lliurament de diplomes i dels premis per a aquells participants que hagin arribat a ser Superlectors campions, es realitzarà el 27 de setembre, a les 18.00h, a la Biblioteca.Festa dels superlectors