Uns 700 alumnes votaran les propostes del Consell d’Infants als Pressupostos Participatius

1362

Els alumnes de 4t i de 5è de les set escoles de Primària de Martorell votaran dilluns, 19 de juny, a partir de les 9.30h al Pavelló Esportiu Municipal, les propostes dels Pressupostos Participatius que ells mateixos han presentat a aquest procés. Els Pressupostos Participatius s’han treballat amb els nens i nenes d’aquesta franja d’edat a través del Consell d’Infants.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, avança que “els dividirem en dos grups, els de 4t i els de 5è, i votaran en meses electorals, com a qualsevol altre comici”. Hi haurà 8 meses electorals, cada infant haurà d’exercir el seu dret de vot a la taula que li correspongui per ordre alfabètic i podrà votar 5 propostes. Riera explica que s’han designat per sorteig 28 membres de taula (1 per cada classe de 4t i de 5è) que seran els encarregats de facilitar la votació dels seus companys i companyes.

Míriam Riera, regidora de Participació

Per facilitar la votació, mentre els alumnes de 4t (uns 350 infants aproximadament) estiguin votant, els alumnes de 5è estaran a la pista annexa del pavelló gaudint de l’espectacle infantil Donem-li la volta al món de la companyia Xiula. I cap a les 11.00h, es farà el canvi i els alumnes de 5è passaran a la zona de votació i hi haurà un segon passi de l’espectacle per als alumnes de 4t.

Segons la regidora, “era molt important obrir la participació als Pressupostos també als infants. Fer-ho d’entrada amb tots els ells era complex, per tant, ho hem limitat aquest any als nens i nenes que formen part del Consell d’Infants. Els seus representants han traslladat les propostes, però les votaran tots els alumnes de 4t i 5è de totes les escoles”.

Míriam Riera, regidora de Participació

Les propostes que es posen a votació han estat treballades a l’aula. Moltes d’elles són el resultat del treball que va fer el Consell d’Infants el curs passat. Un cop presentades, els alumnes consellers i conselleres (28 alumnes, un per cada classe de 4t i de 5è de les escoles de Martorell), van fer un vídeo amb anuncis per animar els seus companys i companyes a votar cadascuna de les propostes. El vídeo l’han pogut veure durant aquesta setmana a les classes per tal de tenir elements per poder escollir les propostes que volen votar.

Entre les propostes dels alumnes de 4t i 5è de primària de les escoles Els Convents, La Mercè, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Juan Ramón Jiménez, Lola Anglada i Mercè Rodoreda, hi ha projectes per a millorar l’espai públic (parcs i carrers) i equipaments municipals. I també hi ha moltes propostes vinculades amb el medi ambient i l’ecologia.

“Fan propostes amb una visió molt comunitària, com per exemple, una app de denúncia de coses malmeses. També un parc adequat a la seva edat amb tirolines etc…Ens ha sorprès que tenen una visió pensant en la globalitat, en millorar el poble en conjunt. Totes les propostes són molt interessants”, apunta Riera.

Míriam Riera, regidora de Participació

El Consell d’Infants podrà decidir sobre 40.000 euros dels 200.000 euros assignats per l’Ajuntament de Martorell al procés dels Pressupostos Participatius. Per tant, si la proposta més votada té un pressupost inferior als 40.000€ és possible que puguin fer-se realitat dues propostes. El resultat de les votacions es donarà a conèixer dimarts, 20 de juny.