Uns setanta usuaris a les vacances més diversificades de l’Arc de Sant Martí

748
Vacances de l'Arc de Sant Martí
Vacances de l'Arc de Sant Martí

Una setantena de persones amb altres capacitats han participat aquest agost a les colònies organitzades per l’Arc de Sant Martí. Enguany, l’oferta s’ha ampliat a quatre grups, distribuïts en dos torns de set dies de vacances i en dos ambients diferents: costa i interior. La voluntat és diversificar l’oferta i adaptar-la als gustos dels usuaris, per a que visquin unes vacances com qualsevol altra persona.

Les vacances s’han repartit en dos torns de 7 dies i en 4 grups diferents, segons capacitats i gustos dels seus participants. Dins del primer torn, de l’1 al 7 d’agost, es van fer tres grups: un primer, de 30 persones amb elevat grau d’autonomia, que va anar a un hotel de Malgrat de Mar. Un segon grup de 14 persones es va allotjar en un altre hotel d’aquesta població del Maresme, i un tercer grup -amb usuaris que requereixen un major grau d’acompanyament- va dirigir-se a una casa de colònies prop de Salt, al Gironès, i la van formar 11 usuaris que requereixen un major grau d’atenció per part dels coordinadors i monitors que els acompanyaven.

Sandra Chaves, coordinadora de les activitats de lleure de la Fundació, explica com es van desplegar les colònies de l’Arc de Sant Martí.

Sandra Chaves, coordinadora d'activitats de lleure de l'Arc de Sant Martí

El segon torn es va desenvolupar entre el 7 i el 13 d’agost en un únic espai, a un hotel de Malgrat de Mar. El formaven 14 nois i noies, atesos en tot moment per un monitor per a cada dos. Chaves explica que “van fer activitats com ara anar a la platja o participar als cursets d’aiguagim que oferia el mateix hotel, i hem intentat fer grups petits per a que tinguessin més possibilitats de fer el que volguessin”.

Sandra Chaves, coordinadora d'activitats de lleure de l'Arc de Sant Martí

Les vacances d’estiu de l’Arc “faciliten la inclusió d’aquests nois i noies i l’intercanvi d’experiències amb altres persones, els permeten gaudir del lleure en llibertat en les mateixes condicions que qualsevol altre i faciliten als pares i mares un període de respir”. Per potenciar aquestes línies, la Fundació ha anat incrementant els torns, els indrets i les activitats d’aquestes vacances, per diversificar l’oferta. En aquest sentit, Chaves comenta que “les famílies han agraït molt aquesta diversificació de l’oferta de les vacances”:

Sandra Chaves, coordinadora d'activitats de lleure de l'Arc de Sant Martí

Més d’una desena de coordinadors i monitors van acompanyar els usuaris a realitzar les seves activitats preferides durant els dies de vacances.