Usuaris, familiars i personal segellen amb una gran festa la Setmana de la Residència Sant Joan de Déu

718
Setmana Gran Residència Sant Joan de Déu

La Setmana Gran de la Residència Sant Joan de Déu ha arribat aquest diumenge al seu punt i final. Una missa, una actuació dels Gegants de Martorell, un aperitiu i l’actuació del grup Olesa Ball han clos el programa d’activitats. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, i les regidores Sole Rosende, Elisabeth Plaza i Raquel Sans.

La Residència Sant Joan de Déu ha celebrat aquesta setmana una programació engrescadora per als usuaris i familiars que marquen l’inici de properes iniciatives durant el curs. “És una manera de donar visibilitat a l’equipament i importància a la tasca que s’hi fa diàriament. És una setmana en què fan coses diferents i els usuaris estan contents de sortir de la rutina”, ha dit la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

La directora de la Residència Sant Joan de Déu, Montse Alegre, ha detallat que “la sortida a Calafell prevista per divendres es va haver d’ajornar per la convocatòria de vaga general i tindrà lloc dimarts vinent. Ahir vam organitzar el 3r Concurs Infantil de Dibuix amb una vintena de nens i nenes, de 3 a 12 anys. Tots els participants van ser obsequiats i els assistents van gaudir de xocolata i melindros”.

Montse Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu

La regidora Dalmau ha recordat que, “de tant en tant, la Residència fa activitats intergeneracionals com aquesta amb algunes escoles. És interessant perquè la gent gran són un valor de la nostra societat i que els petits tinguin aquest apropament fa que sigui una activitat molt maca i que es retroalimentin mútuament”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

El 21 de novembre farà set anys que es va posar en marxa la Residència Sant Joan de Déu a l’avinguda Camí Fondo amb el carrer d’Ausiàs March. “Actualment, el centre té el 100% de les 136 places ocupades. Tenim llistes d’espera de cinc anys per accedir a una plaça pública i de més d’un any per a les places privades”, ha apuntat Alegre.

Montse Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu

En aquest sentit, la regidora Dalmau ha expressat que “un dels valors que té la Residència és que està al mig del poble. A mida que la gent es va fent gran, prefereix venir a aquest equipament, ja que els residents poden sortir a fer un vol i trobar-se amb amics o familiars. És una residència nova amb tots els serveis que necessita una persona quan cal que la cuidin. Això, lligat amb l’envelliment important de la població, fa que cada cop les residències estiguin més plenes i hi hagi més llista d’espera”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

El centre té una superfície de 7.000 m2. L’edifici es distribueix en planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Al soterrani s’hi ubiquen els serveis de cuina, bugaderia i vestidors, entre d’altres. A la planta baixa, el centre de dia, sales de manualitats, biblioteca, administració i també 12 habitacions individuals. A les dues plantes pis hi ha habitacions, 20 de dobles per pis i 22 d’individuals. A banda de les habitacions, a les dues plantes del pis també hi ha zones de descans.