‘Vellesa Activa’ de Creu Roja vetlla per les necessitats psíquiques i socials de la gent gran

596

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord desenvolupa el programa Vellesa Activa, accions destinades a potenciar un envelliment saludable a nivell físic, psíquic i social. El programa afavoreix l’acompanyament i la integració comunitària de totes aquelles persones que ho necessitin, a les quals s’ofereix seguiment telefònic com a eina addicional.

La finalitat d’aquest servei de proximitat és “donar suport davant el risc de vulnerabilitat, sigui per soledat, condició física o psíquica, així com potenciar l’autonomia a la llar en el marc d’un envelliment saludable”, ha explicat Júlia Arboç, voluntària de Creu Roja a Martorell.

Una altra de les modalitats de suport és dotar les persones grans que ho necessitin d’un kit d’aliments un cop al mes. Addicionalment, se’ls facilita dos cops l’any sengles kits de neteja i d’higiene personal. “Aquests kits els portem a casa de la persona atesa i fem tasques d’acompanyament i de detecció de necessitats”.

Servei de Teleassistència
Creu Roja porta més de vint anys desenvolupant serveis de tecnologia avançada per donar la millor atenció a la gent gran. “Fem atenció permanent 24 hores al dia, 365 dies l’any, amb un equip humà i tecnològic al servei de les persones. Treballem sempre amb qualitat per a la millora contínua i per buscar la satisfacció de les persones usuàries”, ha explicat Arboç.

Només prement un botó, la Teleassistència Domiciliària ofereix una resposta immediata en situacions d’emergència quan les persones usuàries són a casa.

La Teleassistència Mòbil ofereix seguretat i tranquil·litat quan les persones usuàries són fora del domicili, amb la possibilitat de localitzar-les geogràficament (GPS) en cas d’urgència.

El Localitzador Personal permet localitzar permanentment persones amb deteriorament cognitiu (Alzheimer, demències…) i avisar en situacions potencialment perilloses.