Vint alumnes del Molí Fariner fan pràctiques a empreses locals pel Certificat de Professionalitat

795
Curs 'Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals' del Molí Empresa
Curs 'Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals' del Molí Empresa

Els alumnes dels cursos ‘Activitats auxiliars de comerç’ i ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’, que s’impulsen des del Centre de Promoció Econòmica del Molí Empresa, desenvolupen la part pràctica a empreses i comerços locals. Diversos establiments de Martorell i voltants col·laboren en aquesta formació com a espai de pràctiques professionals no laborals. L’objectiu d’aquests itineraris formatius és obtenir el Certificat de Professionalitat, per tal de desenvolupar l’activitat professional en el sector de la neteja i higienització.

Els alumnes del curs ‘Activitats auxiliars de Comerç’ ja han finalitzat tant la formació teòrica com el mòdul de pràctiques. Aquest darrer s’ha desplegat entre la darrera setmana de maig i la primera de juny, ha durat 40 hores i ha permès a 10 alumnes aprendre a realitzar activitats auxiliars de reposició i condicionament en el punt de venda i repartiment de proximitat.

Tota aquesta part s’ha dut a terme seguint instruccions i criteris establerts; utilitzant l’equip necessari; respectant les normes de seguretat i salut i prestant atenció i informació protocolaritzada i estructurada, tant al client en el punt de venda o en el servei de repartiment de proximitat. La part pràctica ha estat possible gràcies a la col·laboració dels comerços de Martorell i rodalies Caprabo, Franquesa, Nana Botiga, Bricorama, El Globo i Tot Esport.

Curs 'Activitats auxiliars de comerç'', del Molí Empresa
Curs ‘Activitats auxiliars de comerç”, del Molí Empresa

Pel que fa als alumnes del certificat de professionalitat de ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’, van iniciar les seves pràctiques la setmana passada i les finalitzaran durant la primera de juliol. El mòdul de pràctiques té una durada de 80 hores i es desenvolupa a l’empresa Clece -que ha acollit 9 dels 10 alumnes- i Llar Serveis, que facilita les pràctiques de l’alumne restant.

El Centre de Promoció Econòmica ha volgut mostrar el seu agraïment envers la col·laboració del teixit empresarial que ha facilitat l’accés a les pràctiques dels alumnes. Alhora, destaca la importància de la formació específica que s’imparteix des de la regidoria de Promoció Econòmica per a aquesta inclusió laboral a nínxols de mercat concrets, i es considera important que els alumnes tinguin un contacte real amb el món laboral per poder aplicar els conceptes adquirits durant el curs.