Vuit centres educatius de Martorell adeqüen les seves instal·lacions per a l’inici del nou curs

1565
Obres escoles estiu
Obres escoles estiu

Els centres educatius de Martorell aprofiten l’aturada de les classes per posar a punt les seves instal·lacions abans que comenci el nou curs. L’Ajuntament de Martorell ha engegat unes obres destinades a reparar i mantenir les aules i instal·lacions dels centres. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, acompanyat per la regidora d’Ensenyament, Sole Rosende, la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, i el regidor d’Esports, Gerard Mimó, han visitat aquest matí diferents centres per comprovar l’estat de les actuacions. L’arquitecte tècnic municipal Marcel Turull, i altres empleats els han guiat a través de les obres i els han fet conèixer tots els detalls de cada centre.

L’alcalde ha explicat que s’actua a cada escola seguint les necessitats tècniques que presenta cadascuna i es fa en una època que no entorpeixi el funcionament de les classes i horaris lectius. 

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Escola Mercè Rodoreda és la que aquest estiu patirà més canvis. El pati de joc tindrà fins a 7 jocs nous pintats al terra, adequats a cada edat i franja escolar. Es tracta d’un tauler d’escacs, d’un twister, d’un tres en ratlla, d’una escala, un parxís i una xarranca triple en el pati de primària. Per al pati d’educació infantil, s’hi pintaran dos espais de terra, mar i aire. A més, s’ampliarà el magatzem exterior de l’AMPA.

Obres menors després de les grans actuacions

A l’Escola Els Convents s’allargaran els porxos de les aules d’infantil; a l’Escola José Echegaray es reformarà el lavabo d’educació infantil i es crearà un magatzem; a l’Escola Juan Ramón Jiménez comptaran amb una aula nova de tutoria; a l’Escola Vicente Aleixandre s’arreglarà el lluernari i es pintaran 10 aules; a la llar d’infants Pont d’Estels es rehabilitarà la darrera aula i a Les Torretes i Cal Nicolau es passarà una mà de pintura.

La regidora Sole Rosende ha admès que l’actuació de cada escola intenta mantenir l’estructura original, però s’adapta al que l’any 2019 exigeix, pel que fa a característiques tècniques. 

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

Emmarcades dins el pla d’accions de manteniment, millora i reparació dels centres educatius, les obres d’aquest estiu completen el que es va començar el 2016 i serveixen per donar continuïtat a les tasques de manteniment que es duen a terme durant el curs. La instal·lació dels ascensors en les escoles martorellenques ha estat, fins ara, el projecte més gros que s’ha dut a terme.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Rosende i Mimó han passat per l’Escola Els Convents, l’Escola José Echegaray i l’Escola Juan Ramón Jiménez. És previst que les obres quedin enllestides abans de l’inici del curs 2019-2020.