Vuit joves de Martorell, seleccionats per al nou programa ‘Joves per l’Ocupació’

446

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha posat en marxa aquest mes el programa Joves per l’Ocupació 2014-15, en el qual hi prenen part 8 joves de Martorell d’entre els 70 participants. El programa vol millorar l’ocupabilitat juvenil i fomentar el retorn al sistema educatiu d’aquells joves que l’hagin abandonat. El Molí Fariner és una de les seus físiques del programa, acollint dos dels quatre cursos que inclou.

Joves per l’Ocupació és un programa del Consell Comarcal del Baix Llobregat, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu. L’Ajuntament de Martorell i 18 consistoris més de la comarca hi col·laboren. Inclou una formació durant un any per a joves d’entre 17 i 24 anys inscrits al SOC i al Registre de Garantia Juvenil i que, o bé no tenen finalitzats els estudis d’ESO o bé no han finalitzat cap grau de formació professional ni batxillerat.

El programa inclou 70 participants, 8 dels quals són de Martorell. Consta d’una part teòrica i una possible ampliació pràctica en empreses sota supervisió d’un tutor, i té dos grans objectius: millorar l’ocupabilitat dels joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se en el mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO o per continuar els estudis reglats, combinant-ho amb pràctiques en empreses. Des de l’última edició del programa, un 20% dels participants s’han inserit en el mercat laboral.

El Molí Fariner, una de les seus
El programa inclou quatre cursos o accions professionalitzadores, dues de les quals es fan al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner: les de dependent-a –300 hores-, i la de Mantenidor-a integral en pintura, jardineria, electricitat, -250 h-. Els altres dos cursos són Activitats auxiliars de magatzem amb carnet de carretoner -230 h-, i Auxiliar de cuina i cambrer-a -280 h-. Dels 8 participants martorellencs, 3 fan el curs de Depenent-a, 1 el d’Auxiliar de cuina i cambrer-a, i 4 el de Mantenidor-a integral.

Els 70 joves seleccionats rebran formació i la possibilitat de fer pràctiques en empreses. Mentre realitzin les accions formatives i les pràctiques associades al programa, rebran un ajut econòmic de 150 euros al mes durant un màxim 4 mesos.