Vuit supermercats martorellencs participaran al Gran Recapte dels Aliments de Catalunya

465

Carrefour, Caprabo, Lidl, Bon Àrea, Consum, Dia i els dos etabliment de Mercadona són els supermercats martorellencs que participaran el 25 i 26 de novembre al Gran Recapte dels Aliments de Catalunya. La campanya està organitzada simultàniament pels quatre Banc dels Aliments per tal d’aconseguir que les persones més necessitades de l’entorn rebin ajuda alimentària.

Els clients dels establiments comercials podran col·laborar amb la campanya dipositant aliments bàsics, no periples, a les banyeres que subministrarà el Banc dels Aliments. L’acció serveix, a més, “per donar a conèixer la situació que travessen les persones més desafavorides, que arran de la crisi econòmica, ha anat creixent”, segons el coordinador del Gran Recapte al Baix Llobregat, Pere Puig.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. “Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la setena edició”, ha dit.

El Gran Recapte d’Aliments al 2015 va recollir 4.642.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 25.000 voluntaris. La fita per a l’edició del 2016 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració dels voluntaris i donants. L’any passat van ser 25.000 voluntaris a tot Catalunya i enguany l’objectiu són 27.500.

Com fer-se voluntari?

La forma més senzilla per a donar-se d’alta com a voluntari és a través del web www.granrecapte.com. “Els ciutadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors a un punt de recollida podran registrar-se a través d’un senzill formulari, que els permetrà triar el punt més adient i el torn que vulguin cobrir”, ha recordat. S’organitzaran per grups de 3 a 5 persones en torns d’aproximadament 4 hores. Necessiten voluntaris “atenent el punt de recollida, gestionant les donacions dels ciutadans, recomanant quins són els productes bàsics més necessaris i informant sobre la tasca dels Bancs dels Aliments”, ha dit Puig.

Els Bancs d’Aliments a Catalunya

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.