Xavier Fonollosa fa partícips als treballadors de Can Serra de la distinció Vila Florida

748

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Socials i Joventut, Cristina Dalmau, han visitat aquest matí el viver de Can Serra per fer-los partícips de les tres flors d’honor atorgades per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Per segon any consecutiu, Martorell ha estat mereixedora d’aquesta distinció per la millora de l’espai verd urbà, una tasca que desenvolupen els usuaris del viver.

“He volgut compartir aquest reconeixement, del qual n’estic molt orgullós, amb els treballadors de Can Serra perquè sense la seva participació i la seva feina això no hagués estat possible. Les tres flors d’honor, en gran mesura, són gràcies a la seva feina impagable”, ha dit l’alcalde.

Una trentena d’usuaris del Centre Ocupacional Can Serra i una vintena de treballadors del Centre Especial de Treball Can Cases cultiven i planten 85.000 flors anuals pels carrers del municipi (pensaments, begònies, tagetes i begònies dragons). “Ells són partícips de la millora que ha tingut el poble els darrers anys, sobretot en els espais verds urbans”, ha remarcat Fonollosa.

Respecte a la visita del batlle, Salomé Moliner, directora del Centre Ocupacional Can Serra, ha dit que “ha estat una sorpresa molt agradable perquè, durant l’any, estem en un lloc apartat i és difícil rebre l’escalf de la població. Aquesta visita segur que els ha esperonat a millorar la feina i ha estat una injecció ben forta per pujar la seva autoestima”.

Viles Florides

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Pel moviment l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu del jardins i parcs urbans. Actualment, a Catalunya es troben un total de 89 municipis que han estat distingits com a Vila Florida, entre ells el nostre.