Xavier Fonollosa inaugura l’exposició ‘Consum, punt de trobada’ adreçada als consumidors

340

Amb motiu del Dia Mundial de les persones consumidores, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la directora de l’Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, han inaugurat l’exposició “Consum, punt de trobada” a Martorell. És una mostra itinerant, ubicada a la plaça de les Cultures, que ha estat instal·lada a més de vint poblacions d’arreu de Catalunya des del 2012.

Amb aquesta exposició interactiva, l’Agència Catalana del Consum dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, explicant l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.

L’alcalde Fonollosa ha assegurat que “a Martorell des de fa temps s’està fent moltes accions a favor dels drets als consumidors i incentivar un consum responsable i sostenible. Des de l’Ajuntament ho exercim des de fa 30 anys amb la posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). Estic convençut que aquesta mostra serà molt profitosa per als ciutadans”.

Una mostra interactiva

L’exposició, que té un format original i diferent, ja que es pot veure de manera interactiva a l’interior d’uns contenidors, vol potenciar la vessant més crítica, reflexiva, responsable i sostenible en el consum, amb l’objectiu d’educar al consumidor i aconseguir la seva autosuficiència en les relacions de consum.

La directora de l’Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera, ha dit que “dos terços de la despesa en economia la fan els consumidors i, tot i això, és l’únic grup tan important que no està organitzat de manera afectiva. És una exposició que actua en favor de la protecció de les persones”.

La mostra es divideix en cinc apartats: el codi de consum, els drets i els deures, la seguretat dels productes, el consum reflexiu i la informació i la formació del consum. L’exposició es podrà visitar fins al 31 de març, de dilluns a diumenge, de 10h a 21h, excepte els dies 27 i 28 de març.