Xavier Fonollosa: “Martorell és un poble lector, de llarga tradició de llibres i d’edició escrita”

348

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha inaugurat aquest dijous la 38ª Fira del Llibre de Sant Jordi que organitza el Gremi de Llibreters de Martorell al Centre Cultural. Ho ha fet amb una passejada al voltant dels prestatges, tot reivindicant el pes que té el municipi en l’àmbit de la lectura i el mèrit de mantenir una Fira de tal magnitud. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha destacat la idoneïtat d’aprofitar temporalment l’espai de l’antiga biblioteca per allotjar-hi la Fira i l’aposta municipal per dinamitzar la festa de Sant Jordi amb una programació plena d’activitats.

“Felicito al Gremi de Llibreters perquè no és senzill portar fins aquí 30.000 volums i arribar a una 38a edició de la Fira. Això demostra que Martorell té una llarga tradició en llibres i en edició escrita i que cada cop va a més. Som un poble lector, i és un fet per sentir-se molt orgullós”, ha reivindicat l’alcalde Fonollosa durant la passejada que, acompanyat del coordinador del Gremi Francesc Querol i de regidors de l’equip de govern i de l’oposició, ha fet per l’interior del recinte firal.

El regidor de Cultura ha destacat “la bona entesa entre el Gremi de Llibreters i l’Ajuntament per decidir la repetició de la Fira en aquest espai temporal de l’antiga Biblioteca Francesc Pujols. És un bon espai, prou ample, i com que és municipal, esdevé també una manera que el consistori economitzi recursos”. Corral ha reiterat l’aposta que es fa a nivell local envers la festivitat de Sant Jordi: des de la Biblioteca Martorell s’ha dissenyat una gran programació de presentacions amb autors i editors, amb la idea d’atraure el món dels llibres al públic”.

Deu dies de Fira del Llibre
La Fira del Llibre romandrà oberta tots els dies fins el dissabte de Sant Jordi, de 10.00 a 22.00h, de manera ininterrompuda. Acull 30.000 volums de prop de 4.000 títols literaris diferents. Els llibreters no preveuen cap títol en concret que pugui liderar de manera clara les vendes, però destaquen que hi ha un elevat nombre d’obres de misteri i novel·la negra: 160 títols. A les prestatgeries també s’hi localitza una zona molt àmplia dedicada al llibre infantil, un espai per als autors locals, còmics per a totes les edats, llibre en anglès, obres d’autors mediàtics i finalment llibres temàtics, entre els que predominen els que es refereixen a la cuina, a l’autoajuda, a la recerca de feina i als viatges.