Xavier Fonollosa nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat

686

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha estat nomenat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat durant el ple de constitució del govern comarcal que ha tingut lloc aquest divendres. Fonollosa no percebrà remuneració econòmica per desenvolupar aquest càrrec, a banda de la compensació per assistències.

Aquest divendres s’ha constituït el Consell Comarcal del Baix Llobregat reeditant el pacte de govern de l’anterior mandat amb PSC, Entesa, Esquerra i CDC. Els 39 consellers d’aquest nou govern han pres possessió del seu càrrec, entre ells l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que serà vicepresident del Consell Comarcal.

L’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, ha estat escollit nou president del Consell Comarcal. En el seu discurs, ha situat com a principal repte la lluita contra els efectes de la crisi, mantenint la cohesió social. Ha destacat la dinamització de l’economia, la indústria, l’agricultura, el turisme i el foment de l’ocupació, el servei a les persones, garantint el seu benestar, l’educació de qualitat, la reivindicació de les inversions necessàries pel desenvolupament i la mobilitat sostenible, la cultura, el medi ambient i la protecció dels espais naturals.

Perpinyà considera que el Consell Comarcal és el millor instrument per defensar els interessos de la comarca i ha destacat la tasca d’ajuntaments, sindicats, patronals, empreses, universitats, centre d’estudis i entitats per arribar fins on ara estem.