Xavier Fonollosa reclama la millora de les línies de Rodalies que pateixen els martorellencs

394

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha reclamat la millora de les línies de Rodalies de Renfe, les deficiències de les quals pateixen massa sovint els martorellencs. Ho ha fet després d’assistir aquest dimecres a l’acte que el Govern de Catalunya i el món local han organitzat al Palau de la Generalitat per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies. Encapçalava l’acte el president del Govern, Carles Puigdemont, acompanyat dels presidents de les quatre diputacions catalanes, l’alcaldessa de Barcelona i més de 200 alcaldes i representants del món econòmic, polític, institucional i civil del país.

La trobada va culminar amb una foto simbòlica i solemne, a les escales del Palau de la Generalitat, reflex de la unitat absoluta davant del problema de les deficiències del servei ferroviari que milers de catalans pateixen diàriament. “És el moment de dir prou; perquè ja no és una qüestió de puntualitat, sinó que és una qüestió de dignitat”, segons el president Carles Puigdemont.

‘El tema de Rodalies és escandalós’

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha definit l’acte d’aquest dimecres com “un acte unitari, de país, pels greuges que afecten a gairebé tots els municipis de Catalunya, perquè el tema de Rodalies és escandalós: hi ha un dèficit d’inversions a Catalunya, i tots els municipis que estem al voltant de Barcelona ho patim diàriament”.

Aquests greuges són deguts, segons l’alcalde Fonollosa, a que “les inversions que s’han de fer des de Madrid no es fan, i per això reclamem el traspàs íntegre de Rodalies: ens cal tenir estacions, trens, catenàries i el recurs econòmic per poder fer el manteniment i les inversions adequades per un servei de qualitat”.

Cal recordar que els usuaris de la línia R4 de Rodalies Renfe (que és la que uneix Manresa amb Sant Vicenç de Calders passant per Barcelona i Martorell) pateixen massa sovint retards i d’altres incidències degut a la manca d’inversions. Durant el primer semestre de 2016, segons dades de la pròpia companyia ferroviària, s’hi van registrar 135 incidències, majoritàriament retards.

Contenciós contra Adif

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat presenta aquesta setmana a l’Audiencia Nacional una demanda contenciosa administrativa contra Adif perquè s’insti l’empresa a invertir definitivament a Catalunya.