Xavier Fonollosa revalida l’alcaldia de Martorell pels propers quatre anys

1871
Acte de constitució de l'Ajuntament de Martorell (Fotografia: Grisphoto)
Acte de constitució de l'Ajuntament de Martorell (Fotografia: Grisphoto)

L’acte de constitució de l’Ajuntament, celebrat aquest dissabte a la tarda a la sala de plens, ha proclamat Xavier Fonollosa i Comas alcalde de Martorell amb majoria absoluta. Fonollosa revalida el càrrec que ha ostentat els darrers quatre anys i ha promès ser el batlle de tots els martorellencs amb un govern “que ajudarà qui més ho necessita, preservarà la cohesió social i escoltarà tothom”. La sala s’ha omplert de públic, així com El Círcol, on més d’un centenar de persones ha seguit la sessió gràcies a un circuit televisiu. Ràdio Martorell també l’ha retransmès en directe.

La candidatura de Fonollosa com a alcalde ha obtingut 12 vots, superant els 2 al portaveu de Movem, Xavier Sáez de Cortázar; 1 al candidat de Ciutadans, Juan José Pérez, i 6 en blanc. El regidor de més edat del futur mandat –Lluís Tomás- i el més jove –Víctor de León- han fet el recompte.

Després de recollir la vara i jurar el càrrec, Fonollosa ha fet la seva primera intervenció i ha apostat per un mandat amb tres premisses: “Ajudar qui més ho necessita amb especial atenció a les persones més vulnerables, preservar la cohesió social entre tots els veïns i veïnes i para l’orella i ser proper per seguir avançant en tots els àmbits”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha dit que serà “l’alcalde de tots” i ha promès “cercar consens amb l’oposició, els veïns i les entitats”, tot fent un govern “fort, estable, assequible i que escolti el carrer”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha agraït a la ciutadania “el suport en les passades eleccions” i ha recordat els regidors de l’oposició i de govern que han deixat el càrrec, referint-se en especial “a la Núria Canal i el Josep Casasayas, dos súper regidors, i a l’Adolf Bargués, la Míriam Riera i el Sergi Corral, els tres regidors d’ERC amb qui vam establir les bases per a un acord en l’anterior mandat. Vull agrair-los molt la feina feta”. També ha recordat la seva família i, en especial, “dues persones amb els que comparteixo emocions: el meu pare Fermí i el meu mestre, Salvador Esteve”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Constituïda la corporació de 21 regidors

Junts per Martorell governarà amb majoria absoluta de 12 regidors: Xavier Fonollosa Comas; Cristina Dalmau Cerdà; Lluís Esteve Balagué; Lluís Amat Ferrer; Soledad Rosende Castillo; Lluís Sagarra Sesé; Rosa Maria Cadenas Prados; Belén Leiva Herrera; Gerard Mimó Creus; Albert Fernández Claramunt; Andreu González Castro i Raquel Sans Carné.

A l’oposició hi seran els 4 regidors del PSC –Lluís Tomás Moreno, Remedios Márquez Ortega, Antonio José Carvajal Jiménez i Manuela Franco Romero-; els 2 de Movem Martorell –Xavier Sáez de Cortázar Gea i Laura Ruiz-; els 2 d’ERC –Víctor de León Kunst i Soulimane Messaoudi, aquest darrer, en substitució de Rosa Mimó, que ha renunciat- i 1 de Ciutadans, Juan José Pérez Busto.

Acte de constitució de l'Ajuntament de Martorell
Acte de constitució de l’Ajuntament de Martorell

Intervencions del nou govern i oposició

Els portaveus de les cinc formacions polítiques també han intervingut. Lluís Esteve (JxM) ha agraït “als martorellencs la seva àmplia confiança amb un 50,3% dels vots el passat 26 de maig. És un reconeixement a la feina feta. Però també volem guanyar, consolidar i ampliar la confiança de qui no ens ha votat”. Esteve ha cridat a fer “un govern obert al diàleg”.

Lluís Esteve, regidor de JxM

Lluís Tomás (PSC) ha felicitat el partit de govern “per haver guanyat amb claredat” i ha promès “una oposició constructiva, basada en el diàleg i el consens, per fer un Martorell més just, saludable, solidari i sostenible. Un Martorell de les persones”.

Lluís Tomás, regidor del PSC

Xavier Sáez de Cortázar ha advertit que “el temps de la política estèril i estètica s’esgota i seguirem convencent fins a vèncer. Tenim 1.183 raons per a fer-ho. Hem vingut per quedar-nos”.

Xavier Sáez de Cortázar, regidor de Movem Martorell

Per la seva banda, Víctor De León ha ofert des d’ERC “espais de diàleg i d’entesa, amb mà estesa en polítiques socialment justes, perquè entenem que són el motor que ens farà arribar a la República Catalana”.

Víctor de León, regidor d'ERC

Juan José Pérez ha destacat que Ciutadans –formació que s’estrena al consistori- farà “una oposició ferma però rigorosa, fidel a la Constitució i a l’Estatut”.

Juan José Pérez, regidor de Ciutadans

En acabar l’acte, els 21 regidors s’han fet la fotografia oficial a les escales del vell consistori, a la plaça de la Vila i als jardins de l’Enrajolada.