Xavier Fonollosa: “Tots els infants de P3 de Martorell estaran escolaritzats el curs 2016-17"

437

L’alcalde Xavier Fonollosa ha assegurat en una entrevista al programa 21 regidors de Ràdio Martorell que “les famílies que vulguin matricular els seus fills a P3 el curs 2016-2017 tenen garantida l’escolarització” després de la darrera trobada entre representants de l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Martorell té una ràtio de 23,36 d’alumnes per classe, gairebé dos punts per sota del que estableix el dret d’escolarització a Catalunya.

Un dels compromisos que ha arrencat el govern municipal ha estat, precisament, el de recuperar una línía de P3 en funció de la matrícula viva, que són aquells infants arribats a Martorell que s’escolaritzen durant el curs. Aquesta actuació arriba després de la supressió de dues línies de P3 anunciades per Ensenyament i que s’estableix en la planificació escolar per al curs vinent.

Pendents de la matrícula viva

L’alcalde Fonollosa explica que “entenem que si ha disminuït el nombre d’infants matriculats, la Generalitat es vegi obligada a reduir les línies, però si augmenta la ràtio a través de la matrícula viva podria fer-nos recuperar una línia durant el curs. Ara mateix estem per sota de la ràtio que exigeix la normativa”.

A més, per minimitzar la pèrdua de dues línies de P3 a les escoles Vicente Aleixandre i José Echegaray durant el curs vinent, Martorell comptarà, segons l’alcalde, “amb la incorporació de dos tècnics, en aquestes escoles, amb la previsió que es pugui ampliar una línia més”.

Aquests són els compromisos que es van acordar en la trobada en què hi van participar el director general de centres públics de la Generalitat, Lluís Baulenes i el director dels Serveis Territorials, Josep Maria Pérez, juntament amb l’alcalde Fonollosa i la regidora d’Ensenyament i de coordinació dels Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal.

A Batxillerat, també

Aquesta setmana s’acaba el termini de preinscripció per al Batxillerat als Instituts Joan Oró, Pompeu Fabra, al Secció Institut Martorell i al Col·legi La Mercè. L’alcalde Fonollosa ha explicat que “també garantim que tots els nois i noies de Martorell que vulguin estudiar Batxillerat ho podran fer en qualsevol dels centres públics del nostre municipi”.

Aquesta opció és vàlida, també, per als estudiants que acaben 4t d’ESO al Col·legi La Mercè tenint en compte que a partir de Batxillerat deixa de ser un centre concertat per passar a ser privat. En aquest procés de preinscripció el nombre d’estudiants de Batxillerat augmentarà tenint en compte que finalitza la primera promoció d’estudiants de 4t d’ESO de la Secció Institut Martorell amb un total de 33 alumnes.