Xavier Sáez de Cortázar i Laura Ruiz lideren la candidatura de Movem Martorell a les Municipals

963
Xavier Sáez de Cortázar, número 1, i Laura Ruiz, número 2 Movem Martorell
Xavier Sáez de Cortázar, número 1, i Laura Ruiz, número 2 Movem Martorell

Movem Martorell ha presentat aquest dissabte, a la plaça Pompeu Fabra del barri de Buenos Aires, la seva candidatura a l’alcaldia per les properes Eleccions Municipals. La formació estarà coliderada per Xavier Sáez de Cortázar, com a número 1, i Laura Ruiz, número 2. En l’acte, han donat a conèixer les seves propostes en matèria de comerç, ocupació, habitatge, justícia social, mobilitat i medi ambient.

Xavier Sáez de Cortázar, qui substitueix José Simón després de quatre anys al capdavant de la coalició, ha centrat el seu discurs en el comerç de proximitat i l’ocupació. “Cal apostar per solucions valentes; limitar les concessions a les grans superfícies i cadenes internacionals; generar activitats per dinamitzar el comerç i el Mercat Municipal. Si donem suport al comerç local el poble creixerà econòmicament”.

Xavier Sáez de Cortázar, número 1 Movem Martorell

Movem vol impulsar un Pla Integral de Millora dels Polígons Industrials perquè les empreses tinguin els serveis que necessitin per desenvolupar la seva activitat. Rehabilitar naus, millorar l’accés en transport públic, la gestió de residus i la banda ampla. A més, repensaran nous programes per fomentar la creació d’ocupació en economia social, solidària i verda.

Laura Ruiz, actual regidora de Movem Martorell i número 2 a la llista, ha parlat de la necessitat d’apostar per l’habitatge públic. “Hem permès que el dret a tenir un habitatge depengui d’entitats bancàries i interessos privats. Drets fonamentals com aquest es defensen i proveeixen des de l’administració pública, per tal de gestionar-los amb criteris de justícia social i equitat”. “El nostre compromís serà aplicar la llei als bancs de forma estricta, perquè no tinguin pisos buits ni puguin especular amb ells, mentre hi ha gent a Martorell que no té alternativa d’habitatge”.

Laura Ruiz, número 2 Movem Martorell

En matèria de justícia social “defensem els serveis sempre públics i recuperar la gestió directa dels serveis externalitzats. Prou de subcontractacions i empreses multiservei”. “La prestació d’un servei ha de ser pública perquè garanteix la qualitat, les condicions laborals i la viabilitat econòmica”, ha expressat la número 3, Asunción Moreno, qui també ha exigit l’aplicació immediata de la tarifació social, per pagar els serveis en funció dels ingressos.

Asunción Moreno, número 3 Movem Martorell

Àngels Cardona, número 4, ha parlat de la creació d’un Consell d’Educació que impliqui ampes, claustres, alumnes i administració “per posar l’ensenyament al centre de la vida política i donar més oportunitats a la gent jove”. Quant a sanitat, ha proposat posar en marxa el Consell de Salut, impulsat pel Consell Comarcal, per tal d’implicar tots els agents de l’àmbit i millorar la relació amb el nostre hospital de referència.

Àngels Cardona, número 4 Movem Martorell

El número 5 de Movem, Marc Obiols, ha tractat els eixos mediambientals del programa: enllumenat ecoeficient en equipaments municipals i via pública; fer del riu un espai educatiu i lúdic, protegit i renaturalitzat; crear l’anella verda i una xarxa de camins que uneixi el poble. Fer del passeig de Catalunya un bosc urbà; aplicar el Pla de Mobilitat Sostenible; punts de recàrrega elèctrics; carrils bici i zones de prioritat invertida.

Marc Obiols, número 5 Movem Martorell