Xerrades, cinema, teatre, exposicions i esport emmarquen el Dia Internacional de les Dones

433
Dia Internacional de les Dones
Dia Internacional de les Dones

El Dia Internacional de les Dones es commemora el proper divendres, 8 de març. L’Ajuntament de Martorell, amb el suport d’entitats i col·lectius, ha preparat tot un mes d’activitats per conscienciar sobre la necessitat de construir una societat més igualitària, justa i equilibrada. El programa inclou xerrades, tallers, cinema, exposicions i activitats esportives.

La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha destacat que el dia 8 de març, a les 12.00h, es llegirà el manifest institucional i “convidarem tothom a participar-hi”. “És un acte sobri, però que creiem important de fer per la càrrega del missatge”. El mateix dia, a les 19.00h, hi haurà la lectura del manifest del Col·lectiu Feminista de Martorell, davant l’Ajuntament. “Els dies anteriors i posteriors es desenvolupen diferents activitats com curtmetratges fet per dones, teatre de conscienciació, activitats relacionades amb aspectes més esportius, experiències per compartir situacions viscudes o xerrades en clau femenina”, ha apuntat Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

Els actes arrencaran dilluns, 4 de març, amb la inauguració de l’exposició ELLES a pic i pala, a càrrec de Pili Pico (17.30h). La mostra es podrà visitar fins al 29 de març a la plaça de l’Església. Dimecres, 6 de març, tindrà lloc al Complex Educatiu (10.30h) la xerrada col·loqui ‘L’apoderament de les dones’ amb la participació de diferents testimonis. Organitza el Punt Òmnia amb la col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). El mateix dia, a l’Enrajolada, es farà una Hora del conte en clau de gènere, a càrrec de Mònica Torrelardona (17.30h).

‘Martorell, Femení Plural’ és la passejada que Museus de Martorell ha programat per dissabte, 9 de març, a càrrec de Gemma Jiménez. El punt de sortida serà, a les 11.00h, des de la plaça Portal d’Anoia. Imprescindible reserva prèvia al 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat . L’associació Cinema del Diable farà, a les 18.30h, a la Casa de Cultura un passi de curtmetratges de dones fets per a dones. La companyia TeatreAndreu representarà Teràpia de xoc, a les 20.00h, a El Foment. L’entrada serà gratuïta (cal recollir invitació a les Oficines d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones PMSAPM).

Dimarts, 12 de març, Lula Gómez pronunciarà la xerrada ‘@eresunacaca’, a les 19.00h, al Centre Cultural. La psicòloga i responsable del SIAD, Carme Cordón, conduirà la xerrada ‘Eduquem en igualtat?’, el 14 de març, a les 10.00h, a la Llar d’Infants Riu de Sons. I a les 17.15h, parlarà de ‘Dones, salut mental i gènere’ a l’Esplai de Gent Gran de La Vila. Maden Castillo parlarà de ‘Lideratge i apoderament femaní’, a les 19.00h, al Centre Cultural.

‘Com cuidar-te com a cuidadora’ és el taller que organitzarà Pili Pico divendres, 15 de març, a les 20.00h, al Centre Cultural. L’Aula de Teatre farà diumenge, 17 de març, la representació Dones, a les 18.30h, a la Casa de Cultura. Esmeralda Patiño tractarà el tema ‘Dones en els moviments socials’ el dimecres, 20 de març, a les 20.00h, al Centre Cultural. I Olivia Serra parlarà de la ‘Feminització de la pobresa: conseqüència de la doble explotació de les dones’ divendres, 22 de març, a les 20.00h, al Centre Cultural.

Les sessions d’experiències compartides es programaran dimecres, 27 de març, a les 18.30h, al Centre Cultural per parlar de ‘Com combinem la maternitat i el treball’. Dijous, 28 de març, a la Casa de Cultura es tractarà el tema ‘Dones amb diversitat funcional i treball’.

La regidora Dalmau ha subratllat que “tots els centres educatius de Martorell participaran en els tallers de relacions igualitàries i de prevenció de la violència masclista. Al final, els petits són el nostre futur i han d’estar més conscienciats sobre aquest tema, sense deixar de banda la resta de la societat”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

Els tallers es faran a l’Escola Juan Ramón Jiménez els dies 6, 7 i 14 de març, a l’Escola Mercè Rodoreda els dies 1, 2 i 4 d’abril, a l’Escola Vicente Aleixandre el 8 i 10 d’abril,a l’ Escola José Echegaray el 5 d’abril, al Col·legi La Mercè el 25 i 26 d’abril, a l’Institut Maria Canela el 21 i 28 de febrer, i a l’Institut Joan Oró de l’11 al 28 de març.