Xics’N’Roll Band durà dissabte al Petit PAS cançons de rock per viure en família

491
PAS 2019. Xics'n'Roll Band
PAS 2019. Xics'n'Roll Band

The Beatles, Rolling Stones, Tina Turner, AC/DC, Queen, U2, Nirvana, Coldplay són entre d’altres els protagonistes de l’espectacle Xics’N’Roll Band. Clàssic rere clàssic, èxit rere èxit, presenten les bandes més mítiques de la història del rock aquest dissabte, 20 de juliol, a les 20.00h, al Petit PAS.

Una manera divertida d’introduir els més petits en la música moderna, i tota una oportunitat per als pares i mares de tornar a vibrar i cantar amb els clàssics. Amb un espai reservat pels petits, animació infantil, pintures, photocall… Una experiència per gaudir en família i contagiar als més petits de la passió per la música.

La formació està integrada per Pep Terricabras a la bateria; Pol Caturla al baix, guitarres i veus; Eugeni Moreno, guitarres i veus; Marc Mas als teclats, i Lara Villodres, veu, conducció i animació, qui ha desvetllat alguns secrets del xou en aquesta entrevista.

Lara, què veniu a oferir al Petit PAS?

Hem preparat un concert de rock, però per a tots els públics, sobretot per a un públic familiar, perquè els més petits de cada casa puguin conèixer els temes que els seus pares escoltaven i que no volem que es perdin. També toquem pop i altres temes actuals que els més petits coneixen, però tirem més cap al rock. Tot això, a més, ho fem amb jocs musicals, de manera que puguin viure un concert-espectacle, com si fos una festa.

Munteu tota una experiència visual, musical i de lleure per a tota la família, doncs?

Exacte i, sobretot, una actuació molt participativa. Volem que tothom vingui amb ganes de participar i de jugar amb nosaltres.

Creus que cada cop funciona més la fórmula d’adaptar música d’adults als espectacles infantils?

Trobem que sí perquè, a banda d’acostumar l’orella als més petits, també es genera un espai de pares i fills, o d’avis i àvies. Poder oferir un lloc on ajuntar tota la família és el que ens agrada, trobem que funciona i està cada cop més en auge.

A l’hora de triar el repertori busqueu els temes més populars de cada grup?

Sí, busquem que siguin cançons conegudes, tot i que d’altres no ho són tant. Intentem seleccionar melodies intuïtives, que es puguin reconèixer fàcilment.

Com va nàixer Xincs’N’Roll i qui sou?

Les Cases de la Música són un nou model de gestió cultural, on l’empresa privada i les administracions públiques treballen conjuntament per promoure la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular i moderna a Catalunya. Té moltes inquietuds i, una d’elles, era acostar la música i l’art als més petits. La gran majoria dels integrants de la banda treballem en escoles de música municipals. Ens van proposar el projecte i vam pensar que era una molt bona idea poder compartir aquest espectacle amb les famílies.