Xiulada col·lectiva contra l’empresonament dels consellers cessats

1904
Concentració llibertat presos polítics
Concentració llibertat presos polítics

Aquest vespre centenars de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila per rebutjar l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras, els set consellers cessats pel govern espanyol i Santi Vila. Una xiulada col·lectiva convocada pel Comitè de Defensa de la República a Martorell (CDR), i les seccions locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural. Els convocants han exigit la llibertat dels empresonats i han fet una crida a la restauració immediata del govern triat pel poble català.

“Ens hem concentrat davant l’Ajuntament de Martorell per demostrar amb xiulets que el poble segueix actiu, dret i amb ganes de tirar endavant la República”, ha llegit el representant del CDR a Martorell, Martí Garcia. “Ens han volgut escapçar, creuen que l’acció és el final de tot, però queda molta lluita, moltes mobilitzacions, molts desencisos. No ens rendirem, als empresonats i perseguits els hi hem de fer saber que no estan sols i que som molts”.

Martí Garcia, membre CDR

“Actuen en contra dels representants del poble sense tenir en compte que qui ha permès que aquest procés de ruptura amb el Regne d’Espanya es dugués a terme ha estat precisament el poble. Perquè saben que no poden derrotar el poble! Saben que no ens poden fer agenollar! Els hi vam demostrar el dia 1 d’octubre!”, ha reblat.

La presidenta de l’ANC a Martorell, Montse Valls, ha llegit un manifest titllant els empresonaments “d’abús de poder i flagrant discriminació negativa de la justícia espanyola que denunciarem incansablement arreu del món”. L’entitat sobiranista exigeix “la reinstauració immediata del govern legítim que ha estat il·legalment cessat de les seves funcions, així com la normalització del funcionament de totes les nostres institucions”.

Montse Valls, presidenta ANC Martorell

El text afegeix que la llibertat de Catalunya “ha estat segrestada” i que “ens volen arrabassar la llibertat de tots perquè l’han tret injustament a homes i dones honorables. A persones que hem triat majoritàriament per representar-nos, bé sigui a les institucions o, com en cas dels Jordis, a entitats civils i pacífiques”.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lamentat que “avui és un dia molt trist. Avui han empresonat el nostre govern. El govern triat democràticament i pacífica a través de les urnes, que era el govern legítim de Catalunya. També estan encausats els membres de la Mesa del Parlament de Catalunya, que és on rau la sobirania del poble català. No esperem de l’estat espanyol cap mena de clemència ni diligència cap a nosaltres, hi aniran fins al final, perquè saben que s’hi juguen molt. L’únic que tenim els catalans és la força de la gent i del poble. Vull demanar-vos que tinguem, com sempre, una resposta pacífica, serena i coordinada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha demanat que els martorellencs participin massivament de les diferents mobilitzacions previstes pels propers dies, que s’impulsaran des dels ajuntaments i les entitats sobiranistes. Les accions culminaran diumenge, 12 de novembre, amb una manifestació unitària al centre de Barcelona.