Clàudia Sabaté reedita la medalla de plata en el seu tercer estatal de clubs consecutiu

1065
Clàudia Sabaté

La martorellenca Clàudia Sabaté (2003) ha tornat del seu tercer Campionat d’Espanya consecutiu amb una medalla de plata. Enguany ha repetit el color de la medalla del curs passat, i ho ha fet amb un nou club: des del Basket Almeda ha debutat amb el Femení Sant Adrià, i ho ha fet amb molt bona nota, una medalla de plata a l’estatal, on s’ha trobat a la final amb el Femení Maresme, qui ja va guanyar-los la partida al Campionat de Catalunya.

La fase prèvia va deixar veure un Femení Sant Adrià que va haver de patir una mica més de l’esperat però que no va cometre cap error. De fet, només el partit contra l’Easo de vuitens de final va ser plàcid. Ni els quarts de final ni la semifinal, aquesta última contra l’amfitrió, el València Basket, va donar opció a que les liles visquessin un estatal còmode (61-65).

En la gran final, la martorellenca va retrobar-se amb el seu botxí a la final a 4 catalana. El Femení Maresme ja els havien guanyat la medalla d’or en la Final a 4. I a València, les mataronines es van reivindicar com el millor equip de l’estatal, repetint l’or de fa dues temporades en la categoria infantil. Enguany, a L’Alqueria van guanyar la gran final de deu punts (60-50).

Segons Sabaté, les de Mataró van ser millors i van demostrar-ho jugant amb més solidesa. El Femení Maresme, ha reconegut la martorellenca, va ser superior en la segona meitat de la final i va embutxacar-se un triomf molt lluitat.

Clàudia Sabaté, jugadora Femení Sant Adrià

El València Basket va completar el podi, en guanyar el partit pel tercer i quart lloc al Basket Almeda, el tercer dels equips catalans que hi participava. Sobre l’estatal, Sabaté reconeix que les liles van endollar-se molt aviat després de veure com va ser l’inici igualat de la fase de grups.

La interior martorellenca tanca a València la seva etapa cadet. Dues medalles de plata al Campionat d’Espanya, una medalla de plata i una de bronze en les finals a 4 catalanes són el seu balanç. En aquest tancament, admet que ho fa satisfeta, però que té ganes de més i de millorar aquesta actuació.

El curs vinent, Clàudia Sabaté seguirà vestint la samarreta del Femení Sant Adrià i ha confirmat la seva continuïtat als peus del riu Besòs.