El 5è Dictat Català de Martorell commemora aquest dijous l’Any Teresa Pàmies

549
Teresa Amat, encarregada de dictar el text
Teresa Amat, encarregada de dictar el text

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell i l’Ajuntament de Martorell han convocat per aquest dijous, 11 d’abril, a les 19.00h, la 5a edició del Dictat Català. Aquesta activitat cultural es proposa a la població com un concurs per esbrinar qui és capaç d’escriure un text amb les mínimes errades ortogràfiques possibles. Es tornarà a dur a terme a la sala d’actes de la Biblioteca Martorell, a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals, 13.

L’acte servirà de preàmbul a la celebració de Sant Jordi i s’emmarca en l’Any Teresa Pàmies, per la qual cosa el text que es dictarà pertany al llibre Testament a Praga d’aquesta autora, segons ha avançat el tècnic de Normalització Lingüística del SLC de Martorell, Andreu González.

Andreu González, tècnic de Normalització Lingüística del SLC de Martorell

Hi ha 15 premis, el primer dels quals, per al guanyador, és una tauleta tàctil. També hi ha subscripcions anuals gratuïtes a revistes de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català). L’alumne dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català de Martorell que tingui menys errades també rep dos premis: un exemplar del Diccionari de la llengua catalana, de l’Institut d’Estudis Catalans i una subscripció a una revista de l’APPEC.

Així mateix hi ha cinc premis a la participació que se sortejaran entre tots els participants: un lot de llibres aportat per la Fundació Francesc Pujols, un lot de llibres aportat per l’editorial Adesiara i tres bosses de la Nau#2 de Ca n’Oliveres, cadascuna amb dos abonaments per a concerts en aquest equipament cultural.

Andreu González, tècnic de Normalització Lingüística del SLC de Martorell

Els guanyadors del 5è Dictat Català es faran públics el 30 d’abril. El lliurament dels premis serà el 7 de maig, a les 19.00h, a la sala d’actes del Complex Educatiu.

L’activitat compta amb la col·laboració de Ràdio Martorell, de la Fundació Francesc Pujols, de l’editorial Adesiara i de la secció local d’Òmnium Cultural, que convidarà a coca i cava després del dictat. Les inscripcions s’han de fer el mateix dia a la Biblioteca, un quart d’hora abans del seu inici.