El Cau farà festa grossa dissabte amb jocs, xerrada, concerts i una gimcana sobre rodes

1069
La Kacau 2018
La Kacau 2018

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII, El Cau, celebra el proper dissabte, 19 de maig, La Kacau, una jornada lúdica plena d’activitats per a infants i joves, que tindrà lloc a la plaça de l’Església. La gimcana sobre rodes és la principal novetat, i rememora l’antiga Festa del Patinet de l’entitat. També hi haurà una xerrada per a adolescents i adults sobre les xarxes socials, jocs, sopar i actuació musical.

La Kacau començarà a les 10.00h amb els jocs infantils al carrer, tant al voltant de la plaça de l’Església com amb els jocs de taula a la Casa de Cultura de La Vila. Dues activitats que es perllongaran fins les 14.00h. “Els jocs de taula i de carrer són una bona eina per trencar barreres entre els infants i esdevenen una de les nostres eines de treball”, explicaven aquest dilluns al programa Gent amb entitat de Ràdio Martorell els caps d’El Cau Mariona Benaiges i Gerard Bernadas.

Novedosa Gimcana sobre rodes

Com a novetat, a la tarda se celebrarà la Gimcana sobre rodes, “una manera de recuperar l’antiga Festa del Patinet que va fer El Cau uns quants anys”. Començarà a les 18.00h i tots els participants seran agrupats en colles de 4 a 7 membres (segons edat, en categories de 6 a 9 anys i de 10 a 14). Muntats sobre artefactes amb rodes –skates i patins, però no bicicletes ni monopatins motoritzats-, faran un circuit per La Vila i s’aniran trobant 6 proves que hauran de superar.

Gerard Bernadas i Mariona Benaiges

Es concediran premis a l’originalitat -qui millor decori els artefactes-, al millor treball en equip i a la millor patinada. El recorregut passarà “per la plaça de l’Església, la plaça de la Vila, carrer de la Cambreta, l’antic camp de Les Carolines, l’aparcament del Vapor i la plaça del Cau”. Per apuntar-s’hi i tenir tota la informació cal contactar amb El Cau al seu facebook, instagram o twitter o bé inscriure’s de manera presencial el dissabte des de les 16.30h. El lliurament de premis es preveu a partir de les 20.00h.

Gerard Bernadas i Mariona Benaiges

Xerrada sobre comunicació i xarxes socials

En paral·lel, a partir de les 17.00h, adolescents i adults tenen una cita amb el Cafè & Social Media a l’Enrajolada, un vídeo-fòrum per parlar de les noves formes de relació i l’impacte de les xarxes socials, amb el passi d’un vídeo i debat entre els assistents. “Convidem tothom qui vulgui, serà un debat molt interessant”, animen Benaiges i Bernadas.

Gerard Bernadas i Mariona Benaiges

Sopar i quatre concerts de final de festa

Al vespre, hi haurà sopar a base d’entrepans i refrescs a la plaça i cap a les 22h començaran les actuacions musicals de La Kacau. Arrencarà amb la formació martorellenca Baratos, que interpretarà els temes del seu tercer disc, Fills del Llobregat. Els seguiran els dj de Vilafranca del Penedès The Mandrils (00.30h); el grup de Sant Vicenç dels Horts Carrer Debat (01.45h) i Dj Nilako, cap d’El Cau i qui tancarà les actuacions.