El número d’usuaris del bus urbà de Martorell creix per cinquè any consecutiu

520

El servei públic d’autobús urbà de Martorell continua creixent any rere any en nombre d’usuaris i l’any 2018 va arribar a la xifra de 177.648. Des de l’any 2014, la quantitat de viatgers ha pujat de manera ininterrompuda, amb un increment total de 58.000 viatges. Actualment, la població compta amb 4 línies d’autobús que connecten els diferents barris i les zones perifèriques.

Durant l’any 2018, 146.422 persones van pujar al bus mitjançant pagament d’un bitllet senzill, i 33.226 més ho van fer usant algun dels bitllets integrats de l’Autoritat del Transport Metropolità. Aquestes xifres corroboren que, des de l’any 2014, l’increment de viatgers ha estat constant: 119.615 (2014), 139.115 (2015), 147.208 (2016), 162.948 (2017) i 177.648 (2018).

Martorell disposa d’un servei públic de transport d’autobús de titularitat municipal amb les línies L1, L2, L3 i L4, que opera a través de l’empresa Soler i Sauret, SA. La Línia L1 (La Vila-Hospital del Sagrat Cor) és operativa els dies feiners i els dissabtes al matí (de 09.00 a 14.00 hores). La Línia L2 (La Vila-Barri de Can Cases) circula només els feiners. Les línies L3 i L4 fan el trajecte Can Bros-Pou del Merli els feiners (L3) i el dissabte (L4) amb dos únics viatges al dia, un de matí i un de tarda.

Aquestes línies connecten punts estratègics de Martorell, tant pel que fa a infraestructures -l’estació de RENFE i FFGC Martorell Central-, equipaments -els hospitals del Sagrat Cor i Sant Joan de Déu, el Centre Cultural, la Biblioteca Martorell, el Mercat Municipal o els esplais de la gent gran- i els barris perifèrics -Can Bros, Can Cases o Pou del Merli-.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, destaca que “sempre hem apostat molt pel transport públic urbà. Tot i que els municipis de menys de 50.000 habitants, per norma, no estan obligats a disposar-ne, nosaltres en tenim des de fa molts anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Millores en les línies

Per tal d’optimitzar la mobilitat els dies feiners i completar el servei de transport públic el cap de setmana, l’any passat es va signar un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Martorell, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’empresa concessionària del transport públic municipal perquè els ciutadans poguessin fer ús de la flota d’autobusos de Soler i Sauret, que és concessionària del transport públic interurbà per carretera de Barcelona a Martorell, utilitzant els mateixos títols de transport locals i fent ús de les parades interurbanes situades al municipi.

Fruit d’aquest conveni, van entrar en funcionament dues noves línies. La Línia L5 està en marxa de diumenges a divendres i correspon a les línies de transport interurbà L64, L65 i L68. La Línia L6 opera els dissabtes i correspon a la línia de transport interurbà L64.

A banda del reforç del servei durant el cap de setmana, es van introduir altres millores com la renovació de la flota d’autobusos, l’emissió de títols propis de transport amb banda magnètica o la nova parada al pont del Diable que connecta els autobusos de Martorell amb la Línia L2 del bus urbà de Castellbisbal.

També es va incrementar la informació de les línies i recorreguts a les parades, es van repartir fulletons informatius amb les característiques del servei i es va incloure als panells informatius les correspondències amb FGC, Rodalies, Interurbans i el bus urbà de Castellbisbal.

Consulta les línies i horaris de l’autobús urbà de Martorell