L’emissora municipal Ràdio Martorell naixia un 26 d’abril de 1981, en plena Fira de Primavera. Al llarg d’aquests 37 anys, el mitjà ha evolucionat, però segueix mantenint la seva identitat propera i la vocació de servei al municipi, sent l’altaveu de la societat martorellenca. L’equip de treballadors i col·laboradors s’esmerça diàriament per oferir programes d’interès per a totes les franges d’edat: informatius, esportius, musicals, divulgatius, participatius i d’entreteniment.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera ha destacat que, amb el pas dels anys, “Ràdio Martorell ha evolucionat de manera molt notable, però manté l’essència de proximitat, de comptar sempre amb la gent del poble, de treballar amb col·laboradors que coneixen el municipi i fan programes a mida de temes específics relacionats amb Martorell. La proximitat segueix sent la nostra prioritat”. En canvi, “ens hem professionalitzat pel que fa la tecnologia, la qual cosa facilita la feina i ens ofereix la possibilitat d’arribar als oients a través d’Internet i el servei podcast”, ha remarcat.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

L’emissora conserva una oferta radiofònica molt variada. Entre les novetats de producció pròpia, aquesta temporada s’hi ha incorporat a la graella Vist i no vist, presentat per Roger Trilles, Marc Argilés i Roger Sabi, sobre problemes oftalmològics, els seus orígens històrics, símptomes i tractaments. Es pot escoltar quinzenalment, els dimecres a les 15.30h i els dissabtes a les 14.30h. El programa alterna la seva emissió amb les píndoles de Consum, que condueixen el tècnic de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Martorell, Ferran Riera, i la tècnica de Consum del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona, Meritxell Llòria.

Cisco Sáenz de Pablo presenta, els dimecres a les 11.00h i els diumenges a les 10.00h, També ens han canviat la vida, sobre aquells invents moderns i antics que han revolucionat la nostra vida quotidiana. Compta amb la intervenció del geògraf i historiador martorellenc Miquel Vives.

No perden pistonada els programes més veterans de la casa, presentats per carismàtiques veus que aglutinen una audiència molt fidel com Mil Moments Musicals, conduit per Assumpta Mera; Ressò Sardanista amb Màrius Escoda i Salomé Miró, Una Rosa i tu amb Rosa Farreras, Dando la Nota amb Eloi Garcia, Sac de Sons amb Xavier Gargallo, Martorelletres amb Josefina Canals, L’Herbolari amb Claudia Bergara, Rosebud amb Joaquim Parera, Revolta Sonora amb Andreu Ortega o Circuito Virtual amb Pablo Picón.

Martorell és notícia

Els serveis informatius de Ràdio Martorell recullen la realitat política i ciutadana a través dels butlletins horaris, i l’edició migdia (13.30h) i vespre (20.00h) del Radioinformatiu. Els informatius locals es complementen amb el Radioinformatiu del cap de setmana, dissabtes i diumenges, a les 14.00h.

Cada tercer dilluns de mes, Ràdio Martorell retransmet en directe els plens municipals. L’endemà, l’alcalde Xavier Fonollosa visita els estudis de l’emissora per fer repàs de l’actualitat martorellenca (12.00h).

Maria Cerezuela i els seus col·laboradors els ofereixen els caps de setmana en directe els compromisos esportius més destacats dels equips martorellencs al Martorell en joc. L’actualitat esportiva la poden seguir diàriament a la crònica del Radioinformatiu, i dilluns, dimecres i divendres, a les 19.00h, al Radioesport.

Emissió en xarxa

Des de 2012, Ràdio Martorell forma part de La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local que té com a objectius donar resposta a les necessitats del sector i contribuir a la seva dinamització. Per això, treballa en coordinació directa amb els mitjans de comunicació locals adherits, per a qui posa a disposició un ampli catàleg de serveis. El principal n’és l’oferta de programació, de la qual es nodreix Ràdio Martorell.

De la mateixa manera, Ràdio Martorell comparteix amb més d’una vintena d’emissores locals de Catalunya el programa de viatges, rutes i excursionisme, Sendes, presentat per Jaume Monés. L’espai es pot escoltar dimarts a les 13.00h i divendres a les 15.30h, al 91.2 FM.