Fonollosa: “Calia posar en funcionament el CFPA. Som la capital de l’automoció a Catalunya”

997
Xavier Fonollosa
Xavier Fonollosa

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha valorat positivament la licitació del contracte per a la concessió de la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell com a espai de formació integral del sector de l’automoció.

Fonollosa ha assegurat que aquest pas, fet públic pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la setmana passada, obre un nou període que ha de situar el Centre com un espai de referència del sector “reforçant el paper de Martorell com a capital de l’automoció de Catalunya, amb una formació específica i de qualitat dirigida a que els alumnes puguin ocupar els llocs de treball que crea el teixit empresarial de la zona”. L’alcalde ha admès que “era el pas que es buscaba des de feia anys des del consistori”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha destacat, a més, que Martorell és un dels pilars de l’automoció del país i ha subratllat la seva capacitat de formar joves i de donar-hi sortida laboral

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El procés que s’obre amb la licitació arriba després de la reivindicació constant de l’Ajuntament de Martorell. Al ple del mes de gener d’enguany es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la reversió dels terrenys cedits gratuïtament el 2009 per a la construcció del centre, si aquest no s’activava, després de 5 anys de la seva posada en funcionament i en constatar que no compleix la seva funció i tampoc treballa a ple rendiment.

Aquesta mesura de pressió de l’Ajuntament, amb el consens de tots els grups, va culminar amb un acord, a l’abril, entre les conselleries de la Generalitat implicades en el centre per desencallar-ne la gestió.

El Centre de Formació Professional d’Automoció impartirà la formació inicial -mitjançant la modalitat dual, és a dir, un model d’estudis que combina la formació dels alumnes a l’aula i a l’empresa- i també la formació professional per a l’ocupació de persones en atur i en actiu. A més, inclourà formació per a empreses, el que serà un pas endavant en el creixement del centre. El model d’integració de la formació professional inicial i la contínua seran vitals en l’estratègia dels 10 propers anys en el sector de l’automoció, que passarà pel centre martorellenc.