Israel Núñez acomiada el curs amb la quinzena plaça en la Copa Catalana Internacional

585
Israel Núñez

El ciclista martorellenc de l’equip Massi Israel Núñez ha clos la temporada 2019-2020 amb la quinzena posició a la classificació de la Copa Catalana Internacional BTT, que va acabar el passat dissabte a la muntanya de Montjuïc i de la qual els participants sumen punts internacionals per a curses més ambicioses. La Copa Catalana Internacional és, només per darrere dels Campionats d’Europa i del Món, una de les proves amb més nivell en els seus ciclistes. I el corredor martorellenc ha rodat en la divuitena posició de l’última cursa d’aquesta cursa, aconseguint el quinzè lloc a la classificació general.

La Copa Catalana Internacional BTT es composa de set proves en total, que van començar el mes de febrer a Banyoles i que han tingut com a escenaris Corró d’Amunt, la Vall de Lord, la Vall de Boí, Girona, Santa Susanna i Barcelona. Núñez ha pogut participar en totes elles excepte en la de Santa Susanna i ha aconseguit places rodar sempre prop de les 20 primeres places (a Girona va ser onzè, la millor posició en aquesta competició). Sobre l’última, a Montjuïc, destaca la qualitat dels corredors i parla de com va trobar-s’hi: “van venir molts corredors estrangers, pels punts UCI, i va ser bastant difícil puntuar”.

Israel Núñez, ciclista equip Massi

Després d’acabar la Copa Catalana prop de casa, el curs ja ha acabat per a Núñez, que no ha escapat dels efectes del coronavirus en l’organització d’algunes curses. La Portals, una de les que tenen més pes en el panorama català, ha hagut de suspendre’s, i les mesures en la resta de proves han obligat a reduïr el nombre de participants. En aquest sentit, el martorellenc aprofita per “encoratjar els organitzadors” i posar en relleu com han hagut d’adaptar-se als mesos de pandèmia.

Durant el 2020, el ciclista de l’equip Massi ha pogut prendre part a la VolCat, on va ser catorzè, rodar en vuitena posició de la categoria elit al Campionat de Catalunya i ser primer al Campionat del Món de Policies i Bombers, el mes de setembre de 2019. Núñez no amaga que ha estat una temporada d’allò més estranya i creu que ha tingut incidència en la seva preparació. “Ha sigut una temporada molt intermitent, i jo soc un corredor que necessita moltes curses, i m’ha afectat durant el curs”, confessa.

Núñez ha mostrat també la seva part més solidària a través del projecte La Vuelta de Eva, en què ha participat en una etapa de La Vuelta, la prova ciclista estatal reina. Ho ha fet en una iniciativa que ha engegat l’associació ASDENT per recaptar fons en la investigació de la malaltia de Dent, una malaltia mintoritària que pateix el fill de la seva presidenta, Eva Giménez.