La Biblioteca es torna a posar en marxa i prepara un setembre carregat d’activitats

577
Biblioteca Martorell
Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell va obrir portes aquest dilluns després de les vacances, i fins el 15 de setembre es regirà pel seu horari d’estiu. L’inici del nou curs estarà molt marcat per les presentacions de llibres, la tornada dels clubs de lectura, el tancament de termini del Concurs dels Superlectors i les activitats sobre el vi i la Setmana del Llibre en Català.

Fins el 15 de setembre, l’equipament obrirà els matins de dimarts i dijous de 10.00 a 14.00h, i les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h. A partir del 16, es posarà en funcionament l’horari d’hivern, amb obertura tots els matins de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00h, i totes les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h.

Llibres, vi i concurs de Superlectors

L’equipament torna amb força amb el calendari d’activitats. El dissabte 14 (17.30h) s’ha organitzat una visita a la Setmana del Llibre en Català, que inclou la presentació del llibre Epidermis de Jacint Soler, guanyador local del Premi Vila de Martorell 2018.

El dimecres 18 (11.00h), el cicle ‘Petites Històries de la Literatura’ presenta una tertúlia-cafè titulada ‘Les quatre estacions de la vinya’, amb Rosa Vendrell. Parera explica que “s’hi comentarà el llibre El silenci de les vinyes de Gisela Pou, per a que els assistents l’agafin en préstec i el llegeixin abans de la sortida al Penedès programada pel 25 de setembre”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Al setembre es faran dues presentacions de llibres. La primera, el dijous 19 (19.00h) amb Aniol Florensa, qui proposa a l’Últim esmolet, una immersió en la Catalunya misteriosa de personatges fantàstics, amb les explicacions de l’autor i la presentació de Montse Artiaga. El dijous següent, dia 26 (19.00h), Carlos Zanón parlarà del seu llibre Carvalho: problemas de identidad, amb presentació de Rosa López.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Com a preàmbul de la Festa del Roser, la Biblioteca organitzarà la taula rodona ‘De la DO Martorell a la DO Penedès’ el dilluns 30 de setembre (19.00h), acompanyada d’una actuació de l’Orquestra Simfònica de Martorell.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Dirigit als més petits, s’organitza per quart any consecutiu el Concurs dels Superlectors, que cada any compta amb més participants. El termini per llegir els 20 llibres que concedeixen el premi finalitza el 13 de setembre. La festa de lliurament de premis es farà el 27.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La directora de la Biblioteca Martorell recorda que el setembre també és el mes per apuntar-se als clubs de lectura, a partir del 16, i que se’n preveuen quatre: el de lectura en anglès; el dels ‘Bibliolovers’; el d’horari nocturn i el de tarda.

També engegaran les inscripcions per als dos tallers d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès que s’han programat per a finals d’octubre i novembre. Per una banda, ‘Escriure ficció: tècniques narratives per a la creació d’històries’ amb el professor Carles Adamuz (tots els dijous entre el 31 d’octubre i el 28 de novembre), i per l’altra, ‘Entre llibres. Llegir i escriure per viure les històries’, amb la professora Mar Tomàs, el 22 i 29 de novembre.