L’Ajuntament envia el requeriment a la Generalitat per recuperar els terrenys del Centre de Formació de l’Automoció

573
Centre Formació Professional Automoció

L’Ajuntament de Martorell ha enviat aquesta setmana el requeriment a la Generalitat per recuperar els terrenys del Centre de Formació Professional de l’Automoció. Al document de cessió, signat ara fa una dècada, s’especifica que el consistori els podria recuperar en cas que en cinc anys el centre seguís inoperatiu. Actualment, només hi acull una cinquantena de joves del programa ‘Garantia Juvenil’ del Servei d’Ocupació de Catalunya, quan té capacitat per a 14.000 alumnes.

La Generalitat va anunciar el passat mes de setembre l’inici del procés de licitació per escollir l’operador del centre amb l’objectiu d’iniciar les classes el curs vinent, però el projecte segueix aturat. El Ple Municipal del mes de gener va aprovar una moció per llençar un ultimàtum a la Generalitat i forçar la posada en marxa de l’equipament. L’Ajuntament ha presentat aquest dilluns el requeriment a la Generalitat, acreditant davant de notari que el centre no ofereix l’activitat per la qual va ser pensat i construït.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que el consistori va cedir els terrenys a la Generalitat, “gratuïtament i de forma entusiasta, per poder comptar al municipi amb una facultat de l’automoció on els nostres noies i noies poguessin tenir un futur professional en aquest sector”. “El centre està fet, però no funciona perquè entre les conselleries competents no es posen d’acord en com fer-lo funcionar”. “No volem que ens tornin els terrenys, però és l’única arma que tenim per demanar a la Generalitat que es posin les piles”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“El sector de l’automoció, el segon en volum de negoci després del turisme, és el primer interessat en què el centre funcioni, perquè necessiten operaris qualificats”, ha insistit el batlle. La indústria es troba en plena transformació per la digitalització, el cotxe elèctric i la conducció autònoma. “És una gran oportunitat perquè els nostres joves puguin formar-se, i tenir una feina consolidada i ben remunerada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Centre de Formació Professional d’Automoció es va inaugurar el març del 2015 amb l’objectiu d’oferir formació dual que combinaria l’aprenentatge reglat amb activitats professionals en empreses del sector, a més d’una formació especial i tecnològica en l’adaptació de les demandes laborals del sector. També s’impartirien programes de formació per a persones en situació d’atur, com també per a treballadors actius.

Des d’un punt de vista constructiu, es tracta d’un edifici de 10.000 metres quadrats, equipat amb les últimes tecnologies del sector. Disposa d’una gran nau industrial de 2.300 mestres quadrats que conforma el taller i 39 aules. A més, compta amb laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment. L’edifici va tenir un cost de 13 milions d’euros.