L’Ajuntament i UNICEF signen un conveni per estrènyer llaços de suport a la infància

380
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Martorell i UNICEF. Xavier Fonollosa i Anna Folch
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Martorell i UNICEF. Xavier Fonollosa i Anna Folch

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya, Anna Folch, van segellar ahir al migdia el conveni que formalitza Martorell com a Ciutat Amiga de la Infància. L’acte formalitza el compromís municipal amb l’organització solidària perquè en els propers quatre anys segueixi desplegant accions de suport a la infància a tots els nivells.

El conveni segella el compromís municipal d’aplicar mesures com ara lliurar el contingut del Pla Local d’Infància; millorar i innovar en polítiques locals dirigides a aquests col·lectius; fer campanyes de sensibilització i crides de suport a situacions d’emergència; celebrar el dia Universal de la Infància (20-N); incentivar el registre dels centres educatius locals al programa educatiu d’UNICEF; promoure la participació infantil i desenvolupar programes d’acció per i amb la infància i les famílies, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i en situació de risc d’exclusió social, entre d’altres.

Martorell és un dels 23 municipis catalans actualment reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància. El consistori ha impulsat un Pla Local d’Infància perquè els infants tinguin accés a serveis socials de qualitat; visquin en un entorn net i segur; gaudeixin de la vida familiar, del joc i de l’oci; siguin respectats i tractats d’una manera justa al seu entorn i que les seves necessitats comptin a les lleis, les polítiques i les decisions. També ha constituït el Consell d’Infants -que els dona veu i vot en els Pressupostos Participatius-, ha fet treball a les escoles i amb les famílies i ha aportat recursos als espais urbans per assolir la xifra de 63 parcs infantils.

Fonollosa: “Hem de seguir fent molt bona feina amb els infants”

“És un gran honor que UNICEF ens reconegui la feina reconeixent-nos com a Ciutat Amiga de la Infància i Adolescència. No hi ha gaires ciutats que tinguin aquest reconeixement, ja que UNICEF és molt exigent a l’hora d’atorgar-lo, i així ha de ser”, destaca Fonollosa. Per l’alcalde, “vol dir que hem fet la feina molt ben feta per garantir els drets dels infants amb diferents polítiques transversals, i ens marca que ho hem de seguir fent en el futur”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Folch: “És un mèrit, un premi i un reconeixement a Martorell”

La presidenta d’UNICEF Comitè Catalunya ha felicitat l’Ajuntament: “és un mèrit, un premi i un reconeixement a aquest municipi”, tot recordant que la institució “atorga aquest reconeixement als municipis que tenen polítiques enfocades a la infància i a preservar activament els seus drets, que hi posen els seus recursos i que hi impliquen totes les regidories”. Folch ha recordat que “les polítiques han de ser actives i continuades en el temps. Aquest és un reconeixement de quatre anys, que després caldrà renovar”.

Anna Folch, presidenta d'UNICEF Comitè Catalunya

La signatura del conveni ha tingut lloc a l’Ajuntament de Martorell, i han acompanyat Fonollosa i Folch la coordinadora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Martorell i UNICEF
Signatura del conveni entre l’Ajuntament de Martorell i UNICEF