L’artista Markus D es despenjarà d’un globus aerostàtic per batre un nou rècord Guiness

1002
Markus D, artista extrem

El martorellenc Markus D prepara per a finals d’octubre una nova actuació d’art extrem, en aquesta ocasió molt a prop dels núvols. L’artista vol batre el seu segon rècord Guinness paticular i està acabant de tancar una pintura que farà penjant d’un globus aerostàtic. Tot i que encara no ha desvetllat els detalls finals, el que se sap segur és que tindrà a veure amb un personatge català, relacionat amb el món de l’esport o la cultura, i que serà una actuació que mai abans havia dut a terme.

Markus D es troba en el darrer tram de preparació de la nova actuació, per a la qual haurà de preparar-se físicament i ajustar-se al pes que requereix. L’artista ha de definir qui l’acompanyarà i quina serà la tècnica que seguirà per despenjar-se, que haurà de tenir en compte l’alçada a què s’enlairarà. “Excitant, atrevida i amb molt risc”, defineix.

Marc Armengol, artista martorellenc

Dues dedicatòries especials

Basarà la nova pintura en una finalitat solidària que encara ha de decidir, però també tindrà un record per a dos amics amb qui s’hi ha compromès. Per una banda, Jesus Royo, un amic igualadí, i de l’altra, l’artista martorellenc Josep Pibernat. Markus D reconeix la dificultat d’un repte molt especial, que requereix l’ajuda de professionals. “No em penjaré amb qualsevol, i hi haurà seguretat total, amb un pilot amb molta experiència”, exposa.

Marc Armengol, artista martorellenc

L’últim rècord Guinness que va batre va ser sota l’aigua quan va pintar un retrat de 4×2 metres a uns cinc metres de profunditat, quan va retre homenatge al pintor Salvador Dalí.