L’Espai Jove engega el ‘Projecte 2.0’ d’activitats lúdiques i educatives a les xarxes socials

756

L’Espai Jove Punt Nord ha posat en marxa el ‘Projecte 2.0’. Neix de la necessitat de l’equipament de mantenir un contacte amb els joves de Martorell i aconseguir que aquests tinguin una via d’escapament lúdica i d’oci, ja que la situació sanitària obliga a tenir el centre tancat. El ‘Projecte 2.0’ ofereix, a través de les xarxes socials de l’Espai Jove, activitats per aprendre a fer un dinar saludable, monòlegs, jocs de taula online, malabars o xerrades formatives del Servei d’Informació Juvenil. La regidora de Joventut, Raquel Sans, afirma que les activitats en línia volen seguir fomentant la participació juvenil, i oferir recursos necessaris d’informació, assessorament i acompanyament al jovent del poble.

Quan s’ha posat en marxa el ‘Projecte 2.0’ i amb quin objectiu?

Es va posar en marxa aquest setembre amb l’objectiu d’adaptar-nos a les necessitats dels joves, apropar-nos i acompanyar-los en aquest temps de distanciament social que estem vivint, a través de les xarxes socials.

Quines activitats ofereix?

El tipus d’activitats que es desenvolupen des de l’equipament són xerrades, tallers, jornades, assessorament, formacions. Hi ha tallers que tenen una continuïtat dins el servei i d’altres que són més esporàdics, però tots amb un rerefons educatiu on es potencia l’oci saludable i positiu. En línia s’ofereixen activitats com l’escriptura creativa, jocs de taula, ‘Sabies què?’, taller de creació de memes, entre molts d’altres.

I es fan a través de les xarxes socials de l’Espai Jove. És la plataforma que més pot arribar als jovent?

L’Instagram de l’Espai Jove és la més utilitzada, i després té el suport del Facebook i del Twitter. Ara per ara, són les plataformes que més fem servir.

Com estan responent els joves?

Tenim una valoració positiva. Com tot, quan s’engega un projecte costa, però hi ha un perfil de joves que s’ha enganxat bastant ràpid i molt bé a aquest nou programa.

D’altra banda, també es vol apropar telemàticament el PIDCES (Projecte d’Informació i Dinamització dels Centres d’Educació Secundària) als instituts i oferir dinàmiques informatives que arribin a aquest gruix de la població. Què ens pot detallar?

El PIDCES és un projecte que funciona molt bé als instituts i és molt reclamat, tant pel professorat com per l’alumnat. Enguany, aquesta acció s’intentarà realitzar digitalment a través d’un vídeo dels referents del servei perquè sigui projectat a les aules. El mateix programa ofereix la formació de delegats, que seguirà la mateixa línia a través de les diferents eines telemàtiques per arribar, com fins ara, a aquest sector de població més joves. Degut a la normativa vigent, no poden entrar als instituts persones de fora i la mesura correcta per seguir oferint aquest servei hauria de ser aquesta.

El Referent d’Ocupació Juvenil es va posar en marxa a l’Espai Jove al gener per facilitar-los la transició del sistema educatiu al laboral i fomentar-ne la seva continuïtat formativa. Segueix funcionant de forma telemàtica , actualment?

El servei segueix funcionant amb molta demanda i està molt actiu, cosa que ens ha sorprès gratament. Per a aquells joves que necessiten assessorament i acompanyament personalitzat, es fa el seguiment, tant telemàticament com presencial, amb cita prèvia.

Si la situació sanitària millora, es preveu reobrir l’Espai Jove o ampliar l’oferta d’activitats presencials?

Per suposat que sí. L’Espai Jove ha de ser un lloc que el jovent es faci seu. Ara són temps difícils, on tots hem hagut d’evolucionar en tots els sentits, però no podem oblidar que els joves tenen la necessitat imperiosa, pròpia d’aquesta edat, de relacionar-se cara a cara amb els seus amics i tenir un contacte directe, però de moment haurà de ser tot virtual. Per contactar amb l’Espai Jove poden trucar al 93 774 22 00, enviar un correu electrònic a espaijove@martorell.cat o a través de les xarxes socials.