Més d’un miler de persones celebra al Daltabaix que Martorell és Ciutat Amiga de la Infància

498
Daltabaix 2019. Grisphoto
Daltabaix 2019. Grisphoto

Ca n’Oliveres s’ha convertit, durant tot el cap de setmana, en el centre de l’oci infantil i juvenil. El Daltabaix, que ha incorporat la 27a Fira Infant i la 15a Fira Jove, ha constatat la proclamació de Martorell com a Ciutat Amiga de la Infància segons l’UNICEF (2018-2022). Més d’un miler de persones han visitat la nau per gaudir d’una gran varietat d’activitats culturals, esportives i educatives.

La principal novetat del Daltabaix 2019 ha estat el canvi d’ubicació: en comptes de fer-se a la plaça de Les Cultures, l’activitat s’ha traslladat a Ca n’Oliveres. La regidora de Joventut, Cristina Dalmau, ha explicat que “dissabte l’afluència de gent es va anar incrementant al llarg del dia” i aquest diumenge “ha augmentat la participació de les entitats”. “Ara cal treballar per intentar millorar l’edició de l’any vinent”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

Durant tot el cap de setmana, el Daltabaix ha proposat activitats per a tots els gustos: des de circuits karts ecològics i segways fins a piscines de barques i bombolles, passant per tota mena de jocs i tallers.

La Festa de l’Energia, protagonista del diumenge

Aquest diumenge, l’activitat central ha estat la Festa de l’Energia. Infants i famílies han pedalat en una bicicleta per fer anar una màquina de crispetes i han fet girar una ruleta per aprendre sobre un tema relacionat amb l’energia, entre altres propostes originals. La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Glòria Carrera, ha explicat que “al matí hi ha hagut tallers de ciència divertida, que han estat tot un èxit”, i un punt d’informació fix, però que a la tarda s’ha convertit en punt mòbil amb el Senyor Energetto, “un personatge divertit per celebrar, un any més, la Setmana Europea de l’Energia”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Ciutat Amiga de la Infància

Ciutats Amigues de la Infància és un projecte liderat per UNICEF, que té com a objectiu l’aplicació de la convenció sobre els Drets del Nen (ONU, 1989) a través del disseny de polítiques eficaces, la promoció de la participació infantil i adolescent, i l’impuls d’alumnes entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal. Cal destacar que Martorell va rebre, el 25 d’octubre de 2018, el reconeixement Ciutat Amiga de la Infància pel període 2018-2022.