Visites guiades al nou Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí, aquest dissabte

572

L’Arc de Sant Martí organitza, aquest dissabte 18 de maig, la festa de la Fundació, una jornada amb visites al nou Complex d’Habitatges construïts al costat de les instal·lacions del Centre de Dia. Des de les 10.30 i fins les 13.30h, tothom qui vulgui podrà visitar les noves equipacions. Els destinataris dels nous habitatges seran 48 usuaris, persones amb altres capacitats.

La festa de dissabte inclourà torns de visites guiades per a grups d’unes 10-15 persones, preferentment fent confirmació al correu electrònic info@arcdesantmarti.cat o bé al telèfon 93 775 49 90. Voluntaris de l’entitat mostraran als visitants les dependències i les diferents tipologies de pisos, quin en serà el seu funcionament, la seva filosofia i com hi viuran els inquilins. Hi haurà música, aperitiu i participació de diverses entitats de Martorell.

El nou Complex és un projecte que l’Arc de Sant Martí va engegar “ara fa uns 10 anys”, explica la gerent de la Fundació, Rosa Cadenas. L’inici de les obres es va anunciar el desembre de 2017 i la primera pedra es va col·locar el 31 de maig de 2018. Comptarà amb una superfície de 2.000 metres quadrats i estarà connectat amb el Centre de Dia, però serà una instal·lació independent d’aquest.

“El formen 4 blocs a tres alçades, amb un grup de 4 pisos de 4 habitacions; 8 pisos de 2 habitacions i 8 pisos d’una habitació pensats per a parelles, zona de serveis i una cuina central i una bugaderia que formen part d’un projecte d’inserció laboral”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí

Cadenas exposa que “l’objectiu és millorar l’autonomia dels usuaris. Pensem que les persones amb discapacitat poden viure amb un alt nivell d’autonomia i fer el màxim de coses. Per això, hi haurà un personal que estarà pendent, però només donant suport al seu creixement personal, i no pas cuidant-los ni infantilitzant-los”. Per la gerent, “no tindran cap tipus de sensació de formar part d’una institució residencial, i podrà ser un pas perquè tinguin l’opció de viure en una comunitat ordinària”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí
Festa de la Fundació Arc de Sant Martí
Festa de la Fundació Arc de Sant Martí