Dilluns comencen sis dies de Setmana de la Gent Gran, amb més d’una vintena d’activitats

727
Cloenda 30a Setmana Gent Gran
Cloenda 30a Setmana Gent Gran

La 31a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran ja és aquí. Del 3 al 8 de juny, la Regidoria de Gent Gran organitza, amb la col·laboració dels esplais de la gent gran, un programa format per una vintena d’activitats. La festa final del divendres a la tarda a El Progrés serà el gran punt de confluència dels participants.

La gent gran de Martorell tindrà aquests dies una àmplia oferta d’activitats, que combinen el lleure i l’aprenentatge i intercanvi, tant generacional com intergeneracional. Albert Fernández, regidor de Gent Gran en funcions, destaca que “la Setmana ja porta 31 edicions i està molt consolidada. Hem confeccionat un programa amb el que potenciem l’envelliment actiu i el dia a dia de la gent gran”.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran en funcions de l'Ajuntament de Martorell

La programació s’enceta el dilluns 3 de juny a les 11.00h amb el comiat del projecte ‘Us posem guap@s’, desenvolupat conjuntament amb estudiants del Pla de Transició al Treball (PTT). De fet, aquest és un dels tres programes -junt amb ‘Una carta, una amiga, un amic’ i ‘Joves 2.0 i avis savis’– que fomenten tot l’any la relació entre grans i joves. Xerrades sobre salut o noves tecnologies, tallers de manualitats o musicoteràpia, passejos amb poni, ball, teatre, karaoke i sessions de jocs de taula o un cinefòrum completen la programació, com explica el regidor en funcions.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran en funcions de l'Ajuntament de Martorell

Durant la setmana també s’obren tres exposicions. Dues d’elles des de dilluns dia 3: una d’art, dibuix i pintura infantil i de gent gran a Cal Nicolau i una de l’Escola de Patronatge i Costura a El Círcol. La de manualitats de l’Esplai de Buenos Aires s’instal·larà a la seva seu, des del 4 de juny.

Programació d’activitats de la 31a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran 2019

Programació d’exposicions. 31a setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran 2019

Però l’activitat més multitudinària serà la cloenda i berenar “a El Progrés el divendres 7 de juny a partir de les 17.00h. Esperem que sigui una gran festa i que aculli molta gent. Com sempre, farem el reconeixement als socis i sòcies dels esplais que fan 84 anys d’edat, berenar i ball amb Marc Anglarill. És una activitat consolidada que ja forma part del calendari de la gent gran”.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran en funcions de l'Ajuntament de Martorell

Fernández destaca alhora que “és imprescindible fer inscripció prèvia per participar a les activitats”. Es pot fer a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires (avinguda de Fèlix Duran i Cañameras, 5. Telèfon 93 775 32 56); a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila (carrer del Mur, 2. Telèfon 93 775 56 04) o bé a la Unitat per a la Gent Gran Activa (a l’Esplai de Buenos Aires. Telèfon 93 774 20 77).

31a Setmana per a l'Envelliment Actiu i la Gent Gran 2019
31a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran 2019